Bidrag till ungdomsinitiativ

Ungdomsinitiativ kan sökas av ungdomar mellan 13 - 25 år, som har en idé om en aktivitet eller arrangemang för unga i Nordanstigs kommun. Aktiviteten ska vara drogfri och öppen för alla ungdomar som vill delta. Bidrag beviljas bara till ungdomar som bor i Nordanstigs kommun.

Ansökan

Du kan ansöka om upp till 15.000 kr i bidrag. Gör en kalkyl, en rimlig kalkyl ger större möjlighet att få bidraget. Är du yngre än 18 år, behöver du en vuxen medsökande. Den medsökande blir då den som är ansvarig för ansökan och redovisningen mot kommunen.

Räkna med en handläggningstid på 5-10 arbetsdagar innan vi meddelar om ansökan har beviljats och pengarna betalas ut.

Från den 1 februari görs alla ansökningar av ungdomsinitiativ i ett webbaserad tjänst som heter
e-serve. Du behöver registrera ett konto som privatperson, om det är du/dina kompisar som söker själva. Men om ni vill/kan göra ansökan genom er förening, så använder ni föreningens konto i systemet. Här hittar du information om hur du ansöker om bidrag.

Redovisning

Senast en månad efter genomförandet ska en redovisning skickas in. Det gör du via redovisningsformuläret som du även hittar i webbtjänsten. Spara därför kvitton, fakturor eller annat som kan styrka uppgifterna i din redovisning.

Kontakt
Porträttbild på Andreas Mossnelid

Fritidsutvecklare

Andreas Mossnelid

070-578 31 40

Skicka ett meddelande till