MENY


Per ska utveckla Nordanstigs näringsliv

Vår nya näringslivsutvecklare är nyfiken, engagerad, tycker om möten med människor och har stor erfarenhet av verksamhetsutveckling.
– Jag brinner för näringslivsfrågor och hoppas att mina erfarenheter bidrar till en positiv utveckling för företagen i kommunen, säger Per Lindholm.

Den 21 september börjar Per Lindholm som näringslivsutvecklare. Han är dalmasen som träffade kärleken och flyttade till Hudiksvall. Per trivs ute i naturen och vinterbadar gärna i isvak. Det blev inte mindre än 100 dopp mellan januari och april i år!
Nu ser han fram emot att lära känna Nordanstig.

Erfarenhet av att vara egenföretagare

– Efter sju år, som både chef för arbetsmarknad och integration, samt verksamhetsutvecklare i kommunstyrelsen, i Hofors kommun känner jag mig redo för nya utmaningar. Jag ser verkligen fram emot att få jobba i Nordanstig. Jag brinner för näringslivsfrågor och jag hoppas att de erfarenheter jag har med mig kommer bidra till en positiv utveckling för företagen i kommunen.

Förutom att Per har mångårig erfarenhet av att jobba inom en kommun så har han även kunskap kring olika typer av frågor som företagare kan ställas inför.

– Innan jag började på Hofors kommun var jag egenföretagare och jobbade som konsult där jag bland annat hjälpte företag i omorganisationer. Uppdragen var allt ifrån omställning av verksamheter, stöttning av chefer och vägledning för anställda. Jag tycker om att möta människor och få möjligheten att hitta lösningar på problem och kunna hjälpa till.

Vad känner du att du kan tillföra till Nordanstigs företag?

– Jag hoppas på att kunna utveckla samspelet mellan kommunen och företagen, tillsammans kan vi lyfta varandra. Mår kommunen bra och har ett gott företagsklimat så skapas även möjligheter för nya företag att etablera sig. Nu under pandemin är det viktigt att lyssna in företagens behov och vi kan behöva stötta på nya sätt.

Näringslivschef Mia Järliden har varit med i rekryteringen och ser fram emot att tillsammans med Per arbeta med kommunens näringslivsutveckling.

– Jag är glad att Per kommer till oss med sin breda erfarenhet av både näringsliv och kommunal förvaltning. Jag ser en röd tråd i hans arbetsliv som kommer tillföra kunskap på näringslivskontoret. Per är väl förtrogen med företagens utmaningar och kommuners möjligheter. I höst startar arbetet med en ny näringslivsstrategi och där kommer Pers kunskap kring hållbar utveckling att komma till sin rätt, säger Mia.

Porträttbild på Per Lindholm.

För mer information

Mia Järliden, näringslivschef
0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se