MENY


Trolska skogens virkade sjö

Under hösten 2020 skickades det ut en förfrågan till allmänheten om det fanns frivilliga virkare som ville delta i projektet ”Att virka en sjö”. Helena Brusell som är projektledare för Trolska skogen ville med idén skapa framtidstro och gemenskap under pandemins isolering.

– Förhoppningen var att få ihop 200 virkare men intresseanmälningarna strömmade in så vid 700 fick vi sätta stopp, berättar Helena. Vi hade helt enkelt inte mer material att skicka ut.

Varje vikare fick ett paket med garn, virknål och en instruktion om vad som skulle virkas. Utskicket innehöll även ett paket kakor till fikat. Digitala virkkafeér har hållits för deltagarna och det har bjudits på digitala föredrag kring textila hantverk.

Separat invigning för alla virkare

Sjön är nu klar och finns att beskåda i Trolska skogen. Virkare från när och fjärran har blivit inbjudna till invigning av den virkade sjön. Under tio dagar genomförs varje dag en invigning för de virkare som har möjlighet att komma och intresset är stort.

– Det ger mig mycket att få träffa deltagare som berättar vilken stor betydelse projektet har haft under året med pandemin, berättar Helena.

Erik Hedlund, kommunchef och Mia Järliden, näringslivschef fick möjlighet att delta vid en av visningarna.

– Det är fantastiskt att höra Helenas brinnande engagemang för den virkade sjön, säger Mia. Hatten av för en magisk och betydelsefull idé som har gett glädje till så många. Jag hoppas att liten som stor, hemestrare och gäster har möjlighet att göra ett besök under sommaren!

Sommarens äventyr heter ”Det rysliga trollet Mums Filibaba” och spelas alla dagar 10.30–15.00 fram till 15 augusti. Biljetter förköps via www.trolskaskogen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kraft och mod!

Trolska skogens virkade sjö.

För mer information

Mia Järliden, näringslivschef
0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se