MENY


Mia Järliden blir ny näringslivschef

Nyfiken, samhällsintresserad och prestigelös. Så beskriver Mia Järliden sig själv. Den 7 juni tillträder hon tjänsten som näringslivschef i vår kommun.

Mia har tillbringat i stort sett alla somrar i Sörfjärden. Från början i mormor och morfars sommarstuga, men sedan 20 år tillbaka har hon en egen stuga där. Mia som är född i Östersund men bott större delen av livet i Mälardalen ser möjligheterna i Nordanstig.

– Nordanstig är en kommun med mycket potential. Kommunen har ett mycket bra läge. Inte minst har pandemin visat det. Många fler ser nu möjligheten och fördelarna med att bo i mindre kommuner.

Senast kommer Mia från en anställning som projektledare på Handelskammaren Mälardalen. Där var hennes huvudsakliga uppgift att ”röja undan hinder för tillväxt”. Nu kommer hennes roll att vara en annan, men erfarenheten från Handelskammaren ser hon som en tillgång att ha med sig i sin nya roll.

– Det är en stor förmån att få träffa människor inom många olika näringar och hitta vägar framåt. Jag har haft företag själv, nu vill jag göra nytta genom att stötta företagare. Det är också det jag tycker bäst om att göra.

Erik Hedlund är kommunchef och betonar hur viktiga näringslivsfrågorna är för kommunen.

– Mycket bra görs och har gjorts inom näringslivsområdet. Vi ska fortsätta jobba med de mindre företagen, men vi behöver också arbeta med en strategisk utblick kring näringslivsutveckling. Det kan till exempel handla om att få företag utifrån att etablera sig i vår kommun. Mia har ett stort engagemang, är bra på att lyssna och komma med idéer. Jag är övertygad om att hon kommer att bidra till många bra saker för kommunen som helhet och för de företag som redan finns här eller vill etablera sig här.

Bilden visar en kvinna som står i solen på en stenig strand med havet i bakgrunden.

Mia Järliden, näringslivschef från och med den 7 juni.

För mer information

Erik Hedlund, kommunchef
0652-360 89, erik.hedlund@nordanstig.se