Feriearbete för skolungdom

Sommaren 2022 har vi 50 platser och ansökningsperioden är 1–31 mars.

Feriearbete är ofta den första kontakten med arbetslivet för våra unga kommuninnevånare, allas våra blivande kollegor, medarbetare och styrande i samhället. Feriearbetet är alltså en mycket värdefull erfarenhet. Det klassas av våra myndigheter som en arbetsmarknadsinsats och det är den yngsta målgruppen vi har på enheten för arbete och försörjning.

Du som ungdom och kan söka, ta chansen. Det är kanske dina första rader på ditt CV, din första egna intjänade lön och en fin chans att få in en fot på en arbetsplats där du kan få jobba senare i livet. Det är också en bra chans att testa ett yrkesområde du utbildar dig till eller skulle vilja utbilda dig till.

När du lämnat in din ansökan får du besked senast i början av juni om du fått feriearbete eller inte. Du arbetar 75 timmar under tre veckor, fem timmar om dagen, måndag till fredag. Lönen är 75 kr/timme.

Perioder för 2022

Period 1 vecka 26–28

Period 2 vecka 29–31

Om det är fler antal sökande än antal erbjudna platser prioriteras de som inte haft feriearbete föregående år och därefter sker lottning. Det kan innebära att du blir erbjuden en annan arbetsplats än den du har sökt.

Vem kan söka feriearbete?

Du kan söka feriejobb hos oss om du är folkbokförd i Nordanstigs kommun och går ut år 9 eller år 1 på gymnasiet och är mellan 15 och 17 år.

Ansökan

Ansökningsperioden är 1–31 mars och ansökan gör du genom vårt rekryteringsverktyg. Rekryteringsverktyget öppnar 1 mars 2022.

Områden där du kan söka feriearbete 2022

Här får du delta i arbete med barngrupper inom förskola eller fritidshem och du kan även arbete med skötsel och reparationer av olika material i verksamheten.

Här kommer du att få varierande städuppgifter och kanske även en del köksuppgifter i kommunens lokaler.

Här får du arbeta med aktivering av äldre; exempelvis promenader, tidningsläsning, hjäpa till vid måltider och viss vård och omsorg som är till stöd i de äldres vardag.

För att få arbeta inom äldreomsorgen krävs ett vaccinationsintyg mot covid-19 där man har tagit minst två vaccineringar. Intyget ska uppvisas för arbetsledare på arbetsplatsen.

Här får du arbeta med aktivering av funktionshindrade; exempelvis promenader, tidningsläsning och hjälpa till vid vård och omsorg som är till stöd i de funktionshindrades vardag.

För att få arbeta inom omsorgen för funktionshindrade krävs ett vaccinationsintyg mot covid-19 där man har tagit minst två vaccineringar. Intyget ska uppvisas för arbetsledare på arbetsplatsen.

Jobba med vårt turistmål Nordanstig under sommaren!

Tillsammans med våra destinationsutvecklare arbetar du ute på fältet med våra turister. Vi åker runt och träffar turister på stränder, campingar, aktiviteter och hos våra besöksnäringsföretag. Du ingår i en badpatrull och aktivitetspatrull, vi tipsar våra gäster med hjälp av sociala medier vad de kan upptäcka. Vi fotograferar och skriver kortare texter för inlägg. Allt sker tillsammans och med handledare.

Varje morgon startar vi upp på näringslivsenheten i Bergsjö men åker vi ut tillsammans runt i kommunen där det händer grejer för dagen och händer det inget hittar vi på kul besöksmål att besöka.

Välkommen till Näringslivsenheten.

Vaktmästeri/allt i allo på Ersk-Matsgården. Här blir dina arbetsuppgifter att välkomna gäster, varierande städuppgifter inomhus och utomhus. Du hjälper till inom olika områden vid Ersk-Matsgården i Hassela.

Världens bästa sommarjobb för unga kulturskapare! Kan du jonglera, sluka eld, spela instrument, dansa eller sjunga? Vill du jobba som kulturarbetare och uppträda på gator och torg i sommar och få betalt samtidigt som du utvecklas och får nya vänner?

Så här funkar det!

Är du bra på något inom kultur? Vill du stå på en scen och uppträda inför publik? Då är du helt rätt för att söka det här sommarjobbet! Du kan söka själv eller tillsammans med din grupp, men alla gruppmedlemmar måste skicka in varsin ansökan till oss.

"Kultur på gatan" arrangeras av Studieförbundet Bilda i samverkan med Nordanstigs kommun. Under arbetsperioden ingår en veckas introduktion, handledning, repetitioner och två veckors framträdanden som sker till exempel på gågator, i parker, på äldreboenden eller andra platser i hela kommunen. Första veckans repetitioner kommer att ske i Harmånger. Personal från Bilda sätter ihop gruppen med olika kulturskapare, vilket innebär att du inte jobbar ensam. Du får nya kompisar!

Totalt finns sex platser. Vid färre en tre sökande utgår erbjudandet.

Vid frågor kontakta:

Samuel Nilsson 070-330 13 04
Emanuel Nilsson 079-062 66 17

Kontakt
Porträttbild på Per Karlsson

Arbetsmarknadsvägledare

Pär Karlsson

0652-360 24

072-534 17 00

Skicka ett meddelande till oss

Porträttbild på Richard Richardsson

Arbetsmarknadsvägledare

Richard Richardsson

073-092 50 57

Skicka ett meddelande till