MENY

Feriearbete för skolungdom

Sommaren 2023 har vi strax under 50 platser.

Feriearbete är ofta den första kontakten med arbetslivet för våra unga kommuninnevånare, allas våra blivande kollegor, medarbetare och styrande i samhället. Feriearbetet är alltså en mycket värdefull erfarenhet. Det klassas av våra myndigheter som en arbetsmarknadsinsats och det är den yngsta målgruppen vi har på enheten för arbete och försörjning.

Du som ungdom och kan söka, ta chansen. Det är kanske dina första rader på ditt CV, din första egna intjänade lön och en fin chans att få in en fot på en arbetsplats där du kan få jobba senare i livet. Det är också en bra chans att testa ett yrkesområde du utbildar dig till eller skulle vilja utbilda dig till.

När du lämnat in din ansökan får du besked senast i början av juni om du fått feriearbete eller inte. Du arbetar 75 timmar under tre veckor, fem timmar om dagen, måndag till fredag. Lönen är 77 kr/timme.

Perioder för 2023

  • Period 1 vecka 26–28
  • Period 2 vecka 29–31

Om det är fler antal sökande än antal erbjudna platser prioriteras de som inte haft feriearbete föregående år och därefter sker lottning. Det kan innebära att du blir erbjuden en annan arbetsplats än den du har sökt.

Vem kan söka feriearbete?

Du kan söka feriejobb hos oss om du är folkbokförd i Nordanstigs kommun och går ut år 9 eller år 1 på gymnasiet och är mellan 15 och 17 år.

Ansökan

Ansökningsperioden var 1–31 mars.

Rekryteringsverktyget är stängt, ansökningstiden slut.

Kontakt
Porträttbild på Per Karlsson

Arbetsmarknadsvägledare

Pär Karlsson

0652-360 24

072-534 17 00

Skicka ett meddelande till oss

Porträttbild på Richard Richardsson

Arbetsmarknadsvägledare

Richard Richardsson

073-092 50 57

Skicka ett meddelande till