Feriearbete för skolungdom

Sommaren 2020 har vi 50 platser och ansökningsperioden är 1–31 mars.

När du lämnat in din ansökan får du besked senast i början av juni om du fått feriearbete eller inte. Du arbetar 75 timmar under tre veckor, fem timmar om dagen, måndag till fredag.

Perioder för 2020

Period 1 vecka 26–28

Period 2 vecka 29–31

Om det är fler antal sökande än antal erbjudna platser prioriteras de som inte haft feriearbete föregående år och därefter sker lottning. Det kan innebära att du blir erbjuden en annan arbetsplats än den du har sökt.

Ansökningsperioden är 1–31 mars och ansökan gör du genom vårt rekryteringsverktyg.

Vem kan söka feriearbete?

Du kan söka feriejobb hos oss om du är folkbokförd i Nordanstigs kommun och går ut år 9 eller år 1 på gymnasiet och är mellan 15 och 17 år.

Prioritering till plats

Elev som går på Vård- och omsorgsprogrammet år 1, eller har sökt det till hösten, prioriteras till platser inom äldreomsorgen.

Områden där du kan söka feriearbete 2020

Barnomsorgen

Gillar du att arbeta med barn? Här får du delta i arbetet med barngrupperna. Även skötsel och reparationer av olika material i verksamheten kan ingå.

Äldreomsorgen

Du arbetar med aktivering av äldre, exempelvis promenader, tidningsläsning, hjälpa till vid måltider och viss vård och omsorg som är till stöd i de äldres vardag.

Kost och städ

Här kommer du att få varierande städuppgifter och kanske även en del köksuppgifter på några av våra förskolor och skolor.

Vaktmästeri

Här blir dina arbetsuppgifter att välkomna gäster, varierande städuppgifter inomhus och utomhus. Du hjälper till inom olika områden vid Ersk-Matsgården i Hassela.

Turism

Här får du välkomna gäster, informera om Nordanstig och bjuda på kaffe. Varierande städuppgifter både inomhus och utomhus. Du hjälper till i butiken vid Turistbyrån i Jättendal.

Dans som sommarjobb

Sommardans är en unik möjlighet för unga som drömmer om dansen som yrke. Sista ansökningsdag för sommardans 2020 var den 22 mars.

De sommarjobbande dansarna i Sommardans Gävleborg kommer att möta en professionell koreograf och medverka i en process som leder till en färdig föreställning som sedan spelas i en offentlig miljö.

I Nordanstigs kommun kunde de som är folkbokförda i kommunen och går ut år 9 eller år 1 på gymnasiet och är mellan 15 och 17 söka till Sommardans. Sommardans är ett samarbete mellan Region Gävleborg och fem av länets kommuner.

Viktiga datum

  • Anmälan öppen 27 januari–22 mars 2020
  • Kallelse till audition 24 mars
  • Audition 29 mars, Slottescenen, Ljusdal
  • Antagningsbesked lämnas vecka 14
  • Välkomstbrev till antagna skickas den 30 april
  • Sommardans pågår 15 juni–3 juli.
Kontakt
Porträttbild på Christina Wallin

Arbetsmarknadshandläggare

Christina Wallin

0652-360 22

070-241 30 91

Skicka ett meddelande till

Porträttbild på Per Karlsson

Arbetsmarknadsvägledare

Pär Karlsson

0652-360 24

072-534 17 00

Skicka ett meddelande till