Feriearbete för skolungdom

Sommaren 2021 har vi 50 platser och ansökningsperioden är 1–31 mars.

När du lämnat in din ansökan får du besked senast i början av juni om du fått feriearbete eller inte. Du arbetar 75 timmar under tre veckor, fem timmar om dagen, måndag till fredag. Lönen är 73 kr/timme.

Perioder för 2021

Period 1 vecka 26–28

Period 2 vecka 29–31

Om det är fler antal sökande än antal erbjudna platser prioriteras de som inte haft feriearbete föregående år och därefter sker lottning. Det kan innebära att du blir erbjuden en annan arbetsplats än den du har sökt.

Vem kan söka feriearbete?

Du kan söka feriejobb hos oss om du är folkbokförd i Nordanstigs kommun och går ut år 9 eller år 1 på gymnasiet och är mellan 15 och 17 år.

Områden där du kan söka feriearbete 2021

På grund av Coronapandemin kommer arbetsuppgifterna se lite annorlunda ut än tidigare år. Några kommer att få arbeta i barngrupperna på förskolorna/fritids, för andra kommer skötsel och reparationer av olika material i verksamheten att kunna vara en av arbetsuppgifterna.

Här kommer du att få varierande städuppgifter och kanske även en del köksuppgifter på några av våra förskolor och skolor.

Vaktmästeri/allt i allo på Ersk-Matsgården. Här blir dina arbetsuppgifter att välkomna gäster, varierande städuppgifter inomhus och utomhus. Du hjälper till inom olika områden vid Ersk-Matsgården i Hassela.

Här får du välkomna gäster, informera om Nordanstig. Varierande städuppgifter både inomhus och utomhus. Du hjälper till i butiken vid Turistbyrån i Jättendal.

Som ett led i att öka den biologiska mångfalden satsar vi på att bli Sveriges bihotelltätaste kommun. På din feriearbetesplats får du tillsammans med andra ungdomar insikt och kunskap i att bygga bihotell och dess nytta i vår natur. Arbetet med bihotell kommer att ske i slöjdsalen på Bringstaskolan i Harmånger. Du kommer också att få hjälpa till att städa och snygga till på kommunens vackra badstränder för allas trevnad.

Världens bästa sommarjobb för unga kulturskapare! Kan du jonglera, sluka eld, spela instrument, dansa eller sjunga? Vill du jobba som kulturarbetare och uppträda på gator och torg i sommar och få betalt samtidigt som du utvecklas och får nya vänner?

Så här funkar det!

Är du bra på något inom kultur? Vill du stå på en scen och uppträda inför publik? Då är du helt rätt för att söka det här sommarjobbet! Du ska vara 15–17 år. Du kan söka själv eller tillsammans med din grupp, men alla gruppmedlemmar måste skicka in varsin ansökan till oss.

Kultur på gatan arrangeras av Studieförbundet Bilda i samverkan med Nordanstigs kommun. Du arbetar dagtid, fem timmar per dag, måndag till fredag under tre veckor. Under de tre veckorna ingår introduktion, handledning, repetitioner och två veckors spelperiod. Framträdandena sker till exempel på gågator, i parker, på äldreboenden eller i gallerior i hela kommunen. Första veckans repetitioner kommer att ske i Harmånger. Vi på Bilda sätter ihop gruppen med olika kulturskapare, vilket innebär att du inte jobbar ensam. Du får nya kompisar!

Totalt finns sex platser. Vid färre än tre sökande utgår erbjudandet.

Sista ansökningsdatum

31 mars 2021

Frågor

Vid frågor kontakta:
Samuel Nilsson, 070-330 13 04
Emanuel Nilsson, 079-062 66 17

Sommardans är en unik möjlighet för dig som är ung och drömmer om dansen som yrke.

Som sommarjobbande dansare i Sommardans Gävleborg kommer du att möta en professionell koreograf och medverka i en process som leder till en färdig föreställning som sedan spelas i en offentlig miljö.

I Nordanstigs kommun kan du som är folkbokförd i kommunen och går ut år 9 på grundskolan eller år 1 på gymnasiet och är mellan 15 och 17 söka till Sommardans. Sommardans är ett samarbete mellan Region Gävleborg och fem av länets kommuner.

Viktiga datum:

  • Audition 27 mars.
  • Sommardans pågår 21 juni–9 juli.

Sista ansökningsdatum

19 mars 2021 Förlängd ansökningstid!

Frågor

Frågor om Sommardans besvaras av:

Jessica Engberg jessica.engberg@regiongavleborg.se 073-030 99 83

Läs mer och ansök på Region Gävleborgs webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nordanstigs kommun erbjuder platser till UngDriveAcademy – en entreprenörskapsutbildning på sommarlovet. Starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning och ett startkapital på 1 500 kronor får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligar under sommarlovet och på så sätt tjänar sina egna pengar.

Utöver detta kommer du få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Vem kan söka?

15–17 år och gå årskurs 9 grundskola eller årskurs 1 gymnasiet. Inga förkunskaper krävs!

Får man lön?

Som deltagare i UngDriveAcademy får du ett startkapital på 1500 kronor som du får behålla. Du får ingen lön utöver det, men alla pengar du tjänar på ditt företag är dina egna. Det finns alltså ingen gräns för hur mycket du kan tjäna, utan det är helt upp till dig själv och ditt företag.

Sista ansökningsdatum

11 april 2021 Förlängd ansökningstid!

Frågor

Frågor om UngDrive kan besvaras av Matilda Hera Lantz matilda@coachera.se, 079-340 93 67

Läs mer och ansök på Ung Drives webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontakt
Porträttbild på Christina Wallin

Arbetsmarknadshandläggare

Christina Wallin

0652-360 22

070-241 30 91

Skicka ett meddelande till

Porträttbild på Per Karlsson

Arbetsmarknadsvägledare

Pär Karlsson

0652-360 24

072-534 17 00

Skicka ett meddelande till