MENY


Nytt pris ska främja Nordanstigs hälsa

För att lyfta goda exempel på bra folkhälsoarbete i kommunen instiftas ett lokalt folkhälsopris. Nominera dig själv eller någon annan, ett företag eller en förening som gjort något alldeles extra för Nordanstigsbornas hälsa!

Att vi mår bra är betydelsefullt, både för oss som individer och för samhället i stort. Hälsa och välmående är viktiga faktorer för kommunens fortsatta utveckling. För att uppmuntra till aktiviteter vi mår bra av instiftar vi ett lokalt folkhälsopris – ett pris som ska lyfta goda exempel på bra folkhälsoarbete i kommunen.

– Vår kommun präglas av möjligheter till kreativitet, kultur och fritidsliv i en fantastisk natur. Det här priset ska vara en motivation till det goda livet och kommunens positiva utveckling, säger kommunchef Erik Hedlund.

Det nyinstiftade priset kan delas ut till arbetsplatser, skolor, föreningar, organisationer, företag eller enskilda personer som på ett utmärkande sätt arbetat för att främja hälsa eller förebygga ohälsa för Nordanstigs invånare. Den bästa, mest kreativa, effektivaste eller roligaste åtgärden belönas med 10 000 kronor och ska delas ut årligen i samband med Folkhälsodagarna.

Nominera senast 18 augusti

Vem förtjänar Folkhälsopriset 2023? Skicka din nominering med en kort beskrivning
till folkhalsa@nordanstig.se eller ett brev till:

Nordanstigs kommun
Anna Maria Landewall Norfall
Box 56
829 21 BERGSJÖ

Ett vattendrag inramat av grönskande träd. Tre kanoter syns i bild.

Hälsa handlar om mer än att äta bra och att motionera. Att vistas ute i naturen har bevisat positiva effekter på vår hälsa.

För mer information

Anna Maria Landewall Norfall, trygghets- och folkhälsostrateg
0652-362 14, anna-maria.landewall.norfall@nordanstig.se