MENY

Tillgänglig natur och friluftsliv för alla

Anders Andrae har suttit i rullstol sen han var barn. Det hindrar honom inte från att bestiga berg eller göra andra extrema och långa turer, som att rulla mellan Sälen och Mora. Under Folkhälsodagarna kommer han till Nordanstig, både för att föreläsa och att vandra.

Anders Andrae räds som sagt inte utmaningar. Han är till exempel initiativtagare till Den långa vandringen, Sveriges första extrema rullstolsexpedition där deltagarna rullar de nio milen mellan Sälen och Mora i terrängrullstolar. Han är den första rullstolsburna personen att åka över Sveriges högst belägna landsväg Flatruet och utsågs till Årets näräventyrare 2013.

Vid sidan av sitt äventyrande driver Anders företaget Willut där han guidar personer med olika funktionsvariationer i naturen. Han inventerar också naturområden och har tilldelats pris för sitt arbete och engagemang för att fler med funktionsvariationer ska ha möjlighet att komma ut i naturen.

– Naturen är till för alla, även för människor med olika funktionsnedsättningar. Att ge dem den möjligheten är något vi alla vinner på och något som jag som tillgänglighetskonsult och naturguide brinner för.

Anders Andrae föreläser på Stocka Folkets Hus under torsdagen och under fredagen arrangeras en vandring för personer med olika funktionsvariationer. Läs mer om det här. Ta chansen att låta dig inspireras!

När: Torsdag 31 augusti kl. 17.00 2023
Var: Stocka Folkets Hus

Folkhälsodagarna

Folkhälsodagarna – lördag 2 september

För mer information

Anna Maria Landewall Norfall, trygghets- och folkhälsostrateg
0652-362 14, anna-maria.landewall.norfall@nordanstig.se

 

Janina Stoor von Wachenfeldt, projektledare

073-935 81 05 janina.stoor-von-wachenfeldt@nordanstig.se