MENY

Folkhälsodagarna – torsdag 31 augusti

Forskning visar att musik kan dämpa stressreaktioner och skydda oss mot skadliga effekter av stress. Musik kan också förbättra vår förmåga att hantera problem genom att den kan förändra våra tankar. Under torsdagen vill vi bjuda dig på en härlig konsert. Luta dig tillbaka och njut.

Jag är stark. Jag är modig. Jag klarar det här!

Att vandra är så mycket mer än att sätta den ena foten framför den andra, det vet Emelie Torstensson. Under sin 230 mil långa vandring genom Frankrike insåg hon att den största delen av vandringen handlade om att utmana sina mentala gränser. Att orka lite till när man tror att man inte orkar med. Att våga, fast man är rädd. Att hitta lugnet i sig själv och att växa som människa.

"Det här är min berättelse om hur jag uppfyllde en av mina största drömmar. Om hur resan inte blev som jag tänkt mig, utan gav mig så mycket mer."

Emelie genomförde vandringen efter en utmattning. Med den här föreläsningen vill hon inspirera andra till att följa sina egna drömmar och ge mod och styrka att fortsätta, även när det känns tungt.

När: Torsdag 31 augusti, tid meddelas senare.

Var: Bergsjögården

En kvinna med vandringsstavar i en bergssluttning.

Foto: Privat

Bergsjö Barockband i Bergsjö kyrka

Välkommen till Bergsjö kyrka och njut av musik hämtad från barockens epok. De skickliga musikerna är Thomas von Wachenfeldt, Sam Ritter, Trollet Ingelman Åslund, Charles Liljedahl och Håkan Lidén.

När: Torsdag 31 augusti, tid meddelas senare.

Var: Bergsjö kyrka

Fem personer med olika stråkinstrument vid altarringen i en kyrka.
Grön ruta med texten "Tillbaka till Folkhälsodagarna 2023"