Folkhälsodagarna – tisdag 29 augusti
Ann Fernholm är vetenskapsskribent och har disputerat i molekylär bioteknik. I över tio år har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd. I sin senaste bok "Fejkmaten" nagelfar hon den moderna livsmedelsindustrin. Nu kommer hon till Mellanfjärdens Teater och föreläser.
Fejkmaten – så blir vi vilseledda
De senaste åren har maten vi köper genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. De bryts ner till sina minsta beståndsdelar och blandas med smakämnen, färgämnen och förtjockningsmedel innan de kläs i en säljande förpackning.
Under föredraget Fejkmaten presenterar Ann Fernholm en unik lista över de hundra vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon berättar också om sina anmälningar av livsmedelsindustrins vilseledande förpackningar och hur språket har förlorat sin betydelse i butiken.
När: Tisdag 29 augusti, tid meddelas senare.
Var: Mellanfjärdens Teater

Ann Fernholm. Foto: Eva Lindblad