Folkhälsodagarna 2022 2022

Ringa in helgen den 2–4 september, då kickstartar vi hösten med en helg full av aktiviteter som inspirerar till hälsa och välmående. Vi vänder oss till alla; gammal som ung, atleter, soffpotatisar och alla däremellan.

" "

Vi har ett rikt föreningsliv, ett aktivt kulturliv och vi är dessutom berikade med en magnifik natur. Vi har alla möjligheter att leva och må bra här. Det vill vi visa på, påminna om och uppmuntra till under Folkhälsodagarna 2022.

Lokalproducerad mat, danskväll och elitidrottare

Folkhälsa handlar om vad vi äter, att vi rör på oss och att vi umgås med andra. Att kunna odla sina intressen som att sjunga, dansa eller att se en föreställning är också folkhälsa. För andra kan det vara att fiska, plocka svamp eller att tomglo med en kopp kaffe i skogen. Bara fantasin sätter gränserna kring vad vi kan fylla de här dagarna med!

Vi bollar gärna idéer tillsammans mer er! Slå en pling eller skicka ett mejl! Kontaktuppgifterna hittar du längst ner på sidan.

Anmäl din förening till Folkhälsodagarna 2022

Fredag: Äldre, barn och "Fredagsfys före fredagsmys"

Skolor och förskolor

I våra skolor och förskolor ägnas dagen åt friluftsaktiviteter.

Äldredagen 2022

I år kommer vi åter kunna arrangera Äldredagen. Det uppskattade evenemanget som på grund av pandemin fick stryka på foten i fjol, blir i år en del av Folkhälsodagarna 2022. Äldredagen kommer
att genomföras på Hagängsgården fredag den 2 september och vi hoppas och tror på samma fina uppslutning som senast.

"Fredagsfys före fredagsmys"

Vi utmanar kommunens alla företag: Vilket företag har den mest kreativa idén på temat ”Fredagsfys före fredagsmys”? Företagen tävlar inte bara mot andra företag, de tävlar också mot våra kommunala verksamheter.

Det är fritt att tjuvstarta så snart idéerna poppar upp, det finns egentligen ingenting som säger att ni måste vänta till 2 september. Uppmärksamma oss i era sociala kanaler genom att använda hashtaggen #fredagsfysnordanstig och tagga oss; @nordanstigskommun.

Lördag: Funktionshindersdag och aktivitetsområde runt Gnarpsviljan

Gemensamt arrangemang i Gnarp

Lördag 3 september blir dagen då vi samlar ihop så många nordanstigare vi kan. Och vi vänder oss till alla – gamla, unga, atleter, soffpotatisar och alla däremellan.

Vi sätter upp ett aktivitetsområde i och runt Gnarpsviljan. Där sätter vi tillsammans med er föreningar, företagare och organisationer ihop ett inspirerande program och ett varierat utbud av aktiviteter. Under rubriken "Planerade aktiviteter" ser du vilka som redan tackat ja till att delta och vilken sorts aktivitet de planerar.

Funktionshindersdag

En del av lördagens fokus riktar vi mot funktionshinder och här behöver vi er hjälp. Hur kan vi uppmärksamma funktionshinder och inspirera personer med funktionshinder den här dagen?

Har du en idé – tveka inte att höra av dig till oss. Kontaktuppgifter hittar du längst ned på sidan.

Arrangera på hemmaplan

Har ni inte möjlighet att arrangera en aktivitet under lördagens festligheter i Gnarp är det fritt att anordna på hemmaplan under den aktuella helgen. Jättendals IF bjuder exempelvis upp till dans till Jannez orkester under fredagskvällen och i Bergsjö anordnas en höstmarknad med lokalproducerad mat. Kolla under rubriken "Planerade aktiviteter" för inspiration!


Aktivitet

Förening

"Mellan broarna" i Harmånger; gångstig, utegym och handikappanpassad fiskebrygga.


Harmångers IF

Käpphästhoppning, vid Gnarpsviljan och/eller på hemmaplan.


Bergsjö Rid & Körsällskap

Höstmarknad i Bergsjö med lokalproducerad mat


Bergsjö hembygdsförening

Bordtennis, elitspelare kör en uppvisningsmatch i Gnarpsviljan.


RF-SISU

Innebandymatch, seniorer. Gnarpsviljan.


RF-SISU

Hjärt- och lungräddning, prova på. Gnarp.


RF-SISU

Fotbollsaktivitet, Gnarp.


IFK Gnarp

Dansuppvisning och workshop, Gnarp.


Bergsjö Dansstudio

Danskväll på Älvastgården till Jannez orkester.


Jättendals IF, skidsektionen

Gå-fotboll i Gnarp.


Norrfjärns IF

Dansuppvisning i Gnarp.


Dansklubben Glada Hudik

Håller öppet under lördagen och har guidning i prästgården, arbetarbostaden Hellzenska, skolhuset, torpet och logen med Edvin Heds museum.

Harmångers hembygdsförening

Boule på aktivitetsområdet i Gnarp


Gnarps PRO

Slalombana på aktivitetsområdet i Gnarp

Bergsjö Hassela Alpina

 

Som förening kan du söka bidraget Verksamhetsstöd för din aktivitet. Läs mer och ansök på nordanstig.se/foreningsbidrag.

Hör av dig till oss om du behöver support i ansökningsförfarandet. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.


Kontakt
Porträttbild på Andreas Mossnelid

Fritidsutvecklare

Andreas Mossnelid

070-578 31 40

Skicka ett meddelande till

Porträttbild på Helena Havela

Handläggare

Helena Havela

0652-360 15

Skicka ett meddelande till