Klimat- och miljöseminarier 2020

Välkommen till vårens öppna föreläsningar om klimat och miljö! Kommunens klimat- och miljöberedning arbetar med en plan för vårt miljöarbete. I inspirationssyfte anordnar vi under vintern och våren ett antal seminarier som vi hoppas att du vill delta i.

Det är fri entré och vi bjuder på fika.

Vattendroppar på gröna blad.

Foto: Malin Lindell

Vårens öppna föreläsningar:

27 februari, 18.30 – 21.00, Kulturstjärnan i Gnarp

Framtidens vatten och avlopp – Tomas Larsson, Mittsverige Vatten och Avfall, berättar om vatten som livsmedel och hur vi kan säkra att framtida generationer har tillgång till friskt vatten.

12 mars, 18.30 – 21.00, Bergsjögården i Bergsjö

Hållbar matproduktion i hållbara ekosystem – Niklas Olsson, biolog och ägare till Ekohuset i Gammelsträng. Niklas berättar om framtidens jordbruk.

Hållbar konsumtion – du, jag och samhället – Lisa Holmberg, äger Ekohuset i Gammelsträng tillsammans med Niklas Olsson. Lisa håller en inspirerande föreläsning om framtidens konsumtion.

17 mars, 18.30 – 21.00, kommunhuset i Bergsjö, Greiberrummet Obs! Inställt

Hållbara transporter – Elin Skogens, projektledare på Fossilfritt Gävleborg 2030, pratar om landsbygdens transportmöjligheter.

18 mars, 18.30 – 21.00, kommunhuset i Bergsjö, Greiberrummet Obs! Inställt

Framtidens innovativa upphandling – Sigrid Petterssén, projektledare Region Gävleborg, håller en inspirationsföreläsning om hur kommunen och det lokala näringslivet kan samverka för att gynna miljön vid upphandlingar.

Kontakt

Miljö- och klimatstrateg

Anna Hesselgren-Heijbel

0652-362 84

Skicka ett meddelande till