MENY


Lönnbergskyrkans scouter är både upptäckare och äventyrare

Paddla kanot, discgolf och lägerverksamhet. Det är några av aktiviteterna för barn och unga som Lönnbergskyrkans scoutkår ordnar.

Föreningen har två aktiva scoutpatruller, Upptäckarna och Äventyrarna, med 16 barn och ungdomar i varje. De träffas varannan vecka och på schemat kan det vara allt från bakning till paddling. Förra året arrangerade föreningen mörkerspårningstävlingen Cykelnatta med cirka 160 deltagare från hela länet. Olika scoutkårer hjälptes åt med att ordna aktiviteter längs banan. Den här sommaren arrangeras scoutläger i Ora vid Norra Dellen och då möts scouter från länet under några dagar.

Vill utveckla ungdomar på ett positivt sätt

Ända sedan 1974 har eldsjälarna Ingemar och Lena Östlund drivit Lönnbergskyrkans scoutkår. Förutom dem är Albin Sjölander, Agnes Sjölander, Sandra Schultz, Sandra Tuunainen Kessler och Nisse Hansson engagerade som ledare.

– Vi hoppas kunna fortsätta och utveckla verksamheten, säger Ingemar Östlund. Planerna är att kunna utveckla ungdomar på ett positivt och ansvarstagande sätt. Vi försöker hålla kontakt med scouter i andra kårer genom att delta på scoutläger, cykelnatta och digitala tävlingar mot scouter i distrikt eller hela landet.

Paddeltur i Bergsjö

Den här kvällen beger sig patrullerna ut på paddeltur i Bergsjö. Det finns fyra kanoter så ungdomarna får turas om att paddla. De som väntar på att paddla spelar discgolf vid scouttornet och som avslutning bjuds det på fika.

Lisa Berg är en av deltagarna i scoutpatrullen Äventyrarna:

– Det bästa med scouterna är att vara på läger, att man får lära känna nya kompisar och får åka iväg och göra saker.

Lönnbergskyrkans scoutkår besöktes den 4 juni 2024 av Helena Havela, handläggare och Andreas Högdahl, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.

Två flickor paddlar kanot.

Lisa Berg och Ebba Klint paddlar kanot.

För mer information

Helena Havela, handläggare
0652-360 15, helena.havela@nordanstig.se