MENY


Kulturting Gävleborg 2024 hålls i Nordanstig

Vilken betydelse har kulturen för samhällsutvecklingen? Det är temat för Kulturting Gävleborg som i år hålls i Bergsjö lördagen den 27 april.

Kulturtinget är ett evenemang som samlar föreningar, studieförbund, kulturskapare, kulturinstitutioner, tjänstepersoner och kulturarbetare, tillsammans med andra samhällsaktörer inom exempelvis folkhälsa och företagsfrämjande.

Inspirerande föreläsningar, seminarier, panelsamtal och kulturupplevelser står på programmet. Tillsammans med Frida Stål, ordförande i kultur och kompetensnämnden på Region Gävleborg, kommer Lars Hed, ordförande i ledningsutskottet, att inviga Kulturtinget.

– Kultur är spännande för den ger upplevelser – ofta olika upplevelser hos olika betraktare. Bakom ligger ett stort arbete av individer eller grupper, inte sällan på den egna fritiden. Kultur berikar ett samhälle och det är viktigt att den synliggörs, och ibland uppmärksammas lite extra. Kulturen är inte självklar utan förlitar sig på många människors gemensamma engagemang.

Läs mer och ta del av programmet på Kulturting Gävleborg – Region Gävleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Två händer som sträcker sig efter varandra.

Illustration: Region Gävleborg

För mer information

Barbro Björklund, kulturutvecklare

0652-360 16, barbro.bjorklund@nordanstig.se