MENY


Skolkockar på grön inspirationsresa

Under sportlovet åkte våra skolkockar till Stockholm för att inspireras och lära mer om vegetarisk matlagning.

Magnus Naess är en av Sveriges mest erfarna vegokockar. Han gjorde Globala gymnasiet i Stockholm rikskänt med den helt vegetariska skolmatsedeln och är numera en flitigt anlitad expert inom ämnet. Han har skrivit kokboken Vegolyftet – för storkök och skola som 2019 blev kategorivinnare i Gourmand Awards Sweden, en bok som våra skolkök är väl bekanta med.

Under sportlovsveckan tillbringade våra kockar en heldag tillsammans med Magnus i en matstudio. Där bjöds det på både föreläsning och gemensam matlagning där flera goda vegorätter lagades.

– Målet är inte att vi ska servera enbart vegetarisk mat i våra skolor men vi behöver bli bättre på det. Det är lite speciellt med vegetariskt när det kommer till både kryddning och konsistenser, därför är det bra med både inspiration och mer kunskap, säger Anna-Karin Benett, enhetschef.

Dag två besökte kockarna Restaurangmässan innan de återvände hem till Nordanstig, fulla med grön inspiration.

" "

Tio skolkockar lagade mat tillsammans med Magnus Naess i matstudion. På bilden ser vi Kanya Hinsungnoen, Bunlert Lakkham Östlund och Susanne Nygren.

För mer information

Anna-Karin "Kajsa" Benett, enhetschef
0652-360 10, anna-karin.benett@nordanstig.se