MENY


Från trainee till stadsarkitekt

Offentlig verksamhet erbjuder en bredd av yrken och vårt traineeprogram kan vara ingången för unga akademiker. Möt Douglas som på kort tid gick från trainee till chef.

Trainee Sundsvallsregionen är en möjlighet för unga som har en färsk akademisk examen. Engagemang och en vilja att vara med och utveckla framtidens samhälle och välfärd är viktiga egenskaper som trainee. Erfarenheter från kvalificerade uppgifter att utföra i samarbete med andra – men också självständigt – är vad traineen kan förvänta sig få tillbaka.

Programmet är ett samarbete mellan Region Västernorrland och kommunerna Härnösand, Timrå, Ånge, Sundsvall, Nordanstig och Hudiksvall. Offentlig förvaltning och bolag har stor bredd av yrken för den som är intresserad av samhällsfrågor och en framtidsbransch.

Just nu pågår traineeperioden för 2022. Men Sundsvallsregionens traineeprogram har funnits i tio år och flera av de tidigare deltagarna jobbar nu i någon av kommunerna.

En av dem är Douglas Helsing, som efter att ha genomgått programmet fick jobb som stadsarkitekt och enhetschef i vår kommun.

Här kan du läsa mer om traineeprogrammet Länk till annan webbplats.

Douglas, Viktoria och Jim berättar om sina upplevelser av Trainee Sundsvallsregionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ung man talar på en film om sina erfarenheter av traineeprogrammet. Länk till annan webbplats.

Douglas Helsing berättar om hur traineeprogrammet förändrat hans syn på offentlig verksamhet.

För mer information

Marie Gustavsson, HR-specialist
0652-361 28, marie.gustavsson@nordanstig.se