MENY


Årets Nobelpriser delades ut på Bergsjö skola

Per Dahlström hälsar välkommen på Bergsjö skolas Nobelmiddag. Skänkte en tanke till nyligen bortgångna läraren Anna Nylander.

Den 10 december dukades årets Nobelmiddag upp i Bergsjö skolas matsal som fylldes av förväntansfulla elever i årskurs 8 och 9. Nobelpriser delas ut på skolan varje år för att lyfta fram elevernas goda prestationer.

Elever och lärare bjöds på trerättersmiddag, underhållning och prisutdelning. Konferencier var Per Dahlström, kvalitetsansvarig i våra skolor och förskolor. Han hälsade välkommen och bad alla skänka en tanke till den nyligen bortgångna läraren Anna Nylander. Det var Anna som en gång tog med sig Nobelfesttraditionen till Bergsjö skola från Backens skola i Harmånger, där hon tidigare arbetade.

För underhållningen stod niondeklassarna Johan Reineborn och Liam Lindgren. Johan spelade dragspel och fiol medan Liam spelade gitarr och sjöng.

Priser delades ut till elever för väl genomförda arbeten eller för goda insatser inom sex kategorier. Vinnarna fick ta emot 500 kronor och ett diplom som designats av Anja Tellin som är bildlärare på skolan. Nordanstigs företagarförening bidrar med prispengarna.

Nobelpristagare på Bergsjö skola 2021

Bild och form – Lilly Hipf

Slöjd och design – Alfred Woxblom

NO/teknik – Emil Olsson och Joppe Berglin

Engelska/litteratur – Astrid Svensdotter

Svenska/litteratur – Ahmed Mohamed

Fredspris – Elsa Norin Sporrong

Skolan anordnar sedan 2011 Nobelfesten i samarbete med Nordanstigs företagarförening och sponsorer både i och utanför kommunen.

Tack till årets sponsorer

  • ICA Bergsjöhallen
  • Vasabryggerier
  • Gradin Text & Bild
  • Nordanstigs Företagarförening

Maten tillagades av våra egna kockar och serverades av personal från Bergsjö skola.

Årets Nobelprisvinnare på Bergsjö skola. Från vänster: Elsa Norin Sporrong, Lilly Hipf, Alfred Woxblom, Emil Olsson och Astrid Svensdotter. Saknas på bilden gör Ahmed Mohamed och Joppe Berglin.

Fint dukat i matsalen på Bergjö skola.

För mer information

Anna Michiels, rektor
072-506 92 05, anna.michiels@nordanstig.se