MENY


Entreprenör tar över städning av Gnarpstomt

Den ovårdade tomt i Röde, Gnarp, som kommunen köpt har inte städats av i enlighet med avtalet. Därför kommer tomten nu att saneras av en entreprenör på säljarens bekostnad.

Tidigare i år köpte Nordanstigs kommun en större fastighet i Röde, Gnarp. På tomten hade det under lång tid stått en stor mängd skrotbilar, båtar och annat lösöre. Situationen på fastigheten innebar olägenhet för de närboende.

Fastigheten som kostade en miljon kronor har ett strategiskt läge intill E4 och den planerade nya järnvägsstationen. För att säkerställa att tomten var helt avstädad när säljarens nyttjanderätt upphört fick avtalet förbehållet att halva köpeskillingen hålls inne till dess fastigheten städats helt.

Städas på säljarens bekostnad

Den 1 december upphörde säljarnas nyttjanderätt och vid ett platsbesök dagen efter konstaterades att städning bara delvis genomförts. Kommunen kommer därför att anlita en extern entreprenör som genomför städningen på säljarens bekostnad.

I enlighet med det köpeavtal och tilläggsavtal som både säljare och köpare undertecknat betalas städningen från de innehållna 500 000 kronorna. Pengarna skulle annars ha utbetalats till säljaren omedelbart efter godkänd avsyning.

Så kommer nu alltså inte att ske.

Stökig tomt med skjulliknande byggnad, däck, skrotbilar och annan bråte.

Tomten så som den såg ut vid tillsyn våren 2021.

För mer information

Hans-Åke Oxelhöjd, verksamhetschef

0652-361 68, hans-ake.oxelhojd@nordanstig.se