MENY


Skola får föreläggande för fläktbrister

Ventilationen i Bergsjös skolkök är inte tillräckligt effektiv anser miljökontoret som förelägger kommunen om åtgärder. Städrutiner för rengöring skärps tills ny fläktkåpa kommit på plats.

Norrhälsinge miljökontor kräver i ett föreläggande att vår kost- och städenhet åtgärdar brister i köket på Bergsjö skola.

Problemet finns i en frånluftskåpa i taket där ventilationskapaciteten visat sig otillräcklig. Kondensvatten droppar i vissa fall från kåpan och kan hamna i maten. Kondens och vattendimma kan vara grogrund för bakterier skriver miljökontoret i sitt beslut.

Skärpta rengöringsrutiner

Det mångmiljonprojekt för energieffektivisering av kommunens lokaler som sedan något år pågår, det så kallade EPC-projektet, innefattar också skolköket i Bergsjö. Den krånglande kåpan och skolans ventilationssystem planeras bytas till sommaren.

– Vi har en dialog med miljökontoret. De vet hur vi tänker kring det här problemet och vår åtgärdsplan är på väg till dem, säger kost- och städchef Signhild Edström.

Till dess att kåpan bytts ut skärps rengöringsrutinerna ytterligare.

– Tiden fram till sommaren kommer vi att rengöra kåpa och tak oftare och regelbundet för att försäkra oss om att kondensvatten inte når maten.

Kommunens grafiska våg på vit bakgrund med kommunens logotyp

För mer information

Signhild Edström, enhetschef Kost och städ
0652-361 87, signhild.edstrom@nordanstig.se