MENY


Utbildningsutskottet besökte Arthur Engbergskolan

Under tisdagen stod Arthur Engbergskolan värd för utbildningsutskottets sammanträde. De fick en rundvandring i de nyrenoverade lokalerna och en pratstund med elevrådets ordförande Stina Lindh.

Representanter från utbildningsutskottet fick under tisdagen se resultatet av miljonprojektet att integrera förskolan i skolhuset. Det har byggts ut och renoverats och utemiljön har fått en rejäl ansiktslyftning. En process som bitvis har varit påfrestande för både elever och personal. Men resultatet var värt besväret, det konstaterar både elevrådsordförande och rektor.

– Det har blivit finare och trevligare att vara här. Den största skillnaden är skolgården, även om det blivit förseningar med aktivitetsgrejer och så, så finns det saker att göra, säger Stina Lindh som går i sjätte klass och är elevrådets ordförande.

Mobila lärmiljöer i kreativa lokaler

Förskolans barn och pedagoger flyttade in i skolbyggnaden i våras. Förskollärare Carina Fröhlén Frank som varit med sedan förskolans begynnelse i Hassela berättar att det nu börjat "sätta sig".

– Att installera sig i de nya lokalerna är lite som att börja med ett blankt papper. Det gäller att tänka till, att se var barnen vill vara, vad de har för intressen och hur de grupperar sig och bygga upp allteftersom.

Carina och hennes arbetskamrater arbetar därför mycket med mobila lösningar, lärmiljöer som kan flyttas och ändras om i takt med att barngrupper och behov förändras. Rektor Eva Klang beskriver sin personal som "fantastiskt kreativa" och kreativitet är ett ord som väl beskriver känslan i lokalerna.

– Vilket lyft! Det är en compact living-känsla, man har tänkt till och ansträngt sig för att göra det bästa av det man har. Hela skolan känns både fräsch och hemtrevlig, säger utbildningsutskottets vice ordförande Lisa Bergman Östman.

Arthur Engbergskolans fasad. Länk till annan webbplats.

Klicka på bilden för att se en kort film från besöket.