MENY


Det händer på biblioteken i november

Utställningar, bokcirkel och författarsignering för de vuxna. Sagostunder och filmvisning med pyssel för barnen. Under november bjuds det på många kul aktiviteter på biblioteken. Dessutom är det extra lördagsöppet 13 november klockan 11.00–13.00.

The Glass room – en utställning om våra digitala liv

Bergsjö bibliotek
1 november–3 december
Vad händer när vi i allt större utsträckning förlitar oss på sociala medier och internet för att hitta information? Vilken information ser vi i våra flöden, och vad missar vi? Hur vet vi om en bild eller tweet är äkta? Och vad kan vi göra om vi är osäkra? I utställningen kan du utforska hur sociala medier och internet har förändrat vårt sätta att läsa information och reagera på den. Du kan besöka utställningen under bibliotekets öppettider. En del av utställningen är digital. Under följande tider finns surfplattor att låna och personal på plats för att hjälpa till:
Onsdagar kl 13.00–16.00 samt torsdag 11 nov, 18 nov, 2 dec kl 17.00–19.00 och fredag 12, 19, 26 nov kl 12.00–14.00.

Månadens författare

Bergsjö bibliotek
Onsdag 3 november kl 12.15
Första onsdagen i varje månad avslöjas vem som är Månadens författare i Gävleborg. Vi uppmärksammar det med en stunds högläsning ur någon av författarens böcker.
Välkommen att lyssna!

Bokcirkel

Hassela bibliotek
Torsdag 4 november klockan 17.30
Nu startar bokcirkeln där vi gör en svensk läsklassiker igen. Varje träff pratar vi om en bok vi läst. Till denna gång har vi läst ”Ett köpmanshus i skärgården”, av Emilie Flygare-Carlén.
Nästa träff är 9 december. Till dess har vi läst ”Tänk om jag gifter mig med prästen”, av Ester Lindin.
Hör av dig till Hassela bibliotek om du vill vara med, hassela.bibliotek@nordanstig.se

Biblioteken är stängda 9 november

Tisdag 9 november uppgraderas bibliotekets datasystem och alla bibliotek i Nordanstig är därför stängda.
Under tiden som datasystemet uppgraderas fungerar inte bibliotekets digitala tjänster som Biblio och Cineasterna samt webbplatsen helgebiblioteken.se

Nyfiken på bibliotekets digitala tjänster?

Bergsjö bibliotek
Onsdag 10 november klockan 15.00
Personalen visar bibliotekets katalog helgebiblioteken.se och berättar om våra digitala tjänster: e-medier och databaser, att söka, reservera och låna om fysiska medier. Visningen tar cirka en timme, det finns tid att ställa frågor. Föranmälan behövs, begränsat antal platser.

Författarsignering med Katarina Widholm

Hassela bibliotek
Torsdag 11 november klockan 17.00
Katarina Widholm berättar om och signerar sin nya bok ”Räkna hjärtslag” på Hassela bibliotek. Ta gärna med bok för signering, det finns ett fåtal böcker att köpa på plats av författaren.

Extraöppet

Lördag 13 november klockan 11.00–13.00
Alla bibliotek har extraöppet lördag 13 november och 4 december. Innan vi öppnar för alla på lördagarna kan barn och deras vuxna komma till biblioteken och vara
med på olika aktiviteter. Vi lägger ut information innan om aktuella aktiviteter. Föranmälan behövs då det är begränsat antal platser.

Miniutställning om Rigbergsslåttern

Harmångers bibliotek 1 oktober–30 november
Se fotografier från Rigbergsslåttern som i år firar 30 år. Rigberg är en övergiven bosättning nordväst om Hassela, där hagmarken slåttas för att bevara floran.

Servicekväll för släktforskare

Bergsjö bibliotek
Torsdag 25 november klockan 17.30–19.00
Ställ frågor till medlemmar i den lokala släktforskarföreningen.

Kul för barnen

Sagostund på Bergsjö bibliotek

Fredag 12 november klockan 10.00
Lördag 13 november klockan 10.00
Vi berättar en saga med hjälp av Blue-bots. Efter sagan får du själv lära dig programmera roboten. Från 4 år. Föranmälan behövs, begränsat antal platser.

Sagostund på Gnarps bibliotek

Lördag 13 november klockan 10.00
Vi läser ”Visst kan Lotta cykla” och pysslar med födelsedagstema för att fira att det var 50 år sedan Astrid Lindgren skrev boken. Från 3 år. Föranmälan behövs, begränsat antal platser.

Skuggspel på Harmångers bibliotek

Lördag 13 november klockan 10.00
Fredag 19 november klockan 10.00
Vi spelar skuggspelsteatern ”Stadsmusikanterna i Bremen”. Efter teatern har vi skuggspelsverkstad. Från 3 år. Föranmälan behövs, begränsat antal platser.

Film på Hassela bibliotek

Lördag 13 november klockan 10.00
Vi ser filmen om snön som yr och kaninerna som leker i snön. Med inspiration från filmen skapar vi egna snögubbar av papper. Från 3 år. Föranmälan behövs, begränsat antal platser.

Illustration av tre personer i ett bibliotek.

Anmälan och frågor

Bergsjö bibliotek
0652-362 00
bergsjo.bibliotek@nordanstig.se

 

Gnarps bibliotek
0652-205 70
gnarp.bibliotek@nordanstig.se

 

Harmångers bibliotek
0652-303 51
harmanger.bibliotek@nordanstig.se

 

Hassela bibliotek
0652-404 00
hassela.bibliotek@nordanstig.se