MENY


Politiker på besök i ny verksamhet

Under måndagen fick personal och barn på korttidsboendet Koalan besök av politikerna i omsorgsutskottet.

Koalan är ett korttidsboende för barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar. Under måndagseftermiddagen välkomnades omsorgsutskottets politiker till deras lokaler i Bergsjö.

Till Koalan kommer barn och ungdomar som beviljats insatser enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funtionshindrade). Verksamheten som öppnade så sent som i januari i år, är belägen i byggnaden som kallas "Vinkeln" intill hälsocentralen. Lokalen som tidigare stod beredd för att ta emot covidpatienter har fått en rejäl ansiktslyftning och anpassats till den nya verksamheten. Rummen har inretts för att passa olika åldrar och sällskapsutrymmena är både hemtrevliga och rymliga.

– Musikrummet är populärast, alla barn älskar det rummet, berättar Anna Norling, som jobbat på Koalan sedan april i år.

Rekreation, avlastning och miljöombyte

På Koalan får barnen chans till rekreation och miljöombyte och föräldrarna ges avlastning och vila. Hur ofta eller länge barnen är här är individuellt, en del barn har beviljats ett par dygn per månad medan andra har betydligt fler. Verksamheten som pågår dygnet runt veckans alla dagar har idag sex tillsvidareanställda och tolv barn i varierande åldrar. Sedan verksamheten startade januari har behovet av platser mer än fördubblats.

– Vi är så glada att vi nu kan erbjuda den här verksamheten på hemmaplan, behovet av den här sortens omsorg är stort, säger omsorgsutskottets ordförande Carina Ohlson.

Politiker på besök på ett korttidsboende för barn och ungdomar.

Från vänster: Koalans Anna Norling, Ulrika Sandberg (V), verksamhetschef Karin Henningsson, Anna Savolainen, samordnare på Koalan, Lena Svensson (S). Längst fram: omsorgsutskottets ordförande Carina Ohlson (C).

För mer information

Carina Ohlson, omsorgsutskottets ordförande
0652-367 07, carina.ohlson@nordanstig.se


Karin Henningsson, verksamhetschef
0652-361 64, karin.henningsson@nordanstig.se