MENY


Äntligen! Nu öppnar vi upp igen

Nu öppnar alla våra kommunala verksamheter som hållits stängda på grund av coronapandemin. Men pandemin är inte över. Besökare uppmanas att fortsätta följa rekommendationerna.

Det var i december förra året som länets kommuner i ett gemensamt beslut stängde verksamheter som ansågs icke nödvändiga. Åtgärden var ett led i att minska smittspridningen av covid-19. Bland annat omfattades lunchbarer, dag- och daglig verksamhet, idrottshallar, simhallar och Öppna förskolan.

Viktigt följa råden

Den närmsta tiden kommer dessa verksamheter att åter öppna. Några har sedan en tid redan öppnat i begränsad omfattning.

– Utifrån den låga smittspridningen i vår kommun och att våra skolor nu varit igång några veckor bedömer krisledningsgruppen att vi åter kan öppna, säger kommunchef Erik Hedlund.

Det är förstås fortfarande mycket viktigt att följa råden om distans, god handhygien och framför allt att den som känner sig det minsta sjuk stannar hemma. Begränsningar i besökarantal kan förekomma beroende på lokalens utformning.

Krisledningen följer utvecklingen

Från och med fredag 3 september öppnar simhallen i Bergsjö för allmänheten. Lunchbarerna vid Sörgården i Bergsjö och Hagängsgården i Harmånger slår från och med måndag 6 september upp portarna för allmänheten. Simhallen och kommunens idrottshallar öppnas för bokning av föreningar också från och med måndag.

Detaljerad information om den kommande tidens öppningar kommer att publiceras på nordanstig.se.

Kommunens krisledningsgrupp fortsätter att följa smittläget och har beredskap för att fatta nya beslut om omständigheterna kräver det.

En hög avspärrningsflöten på kakelgolvet framför bassängen i Bergsjös badhus.

För mer information

Erik Hedlund, kommunchef
0652-360 89, erik.hedlund@nordanstig.se