MENY


Inspirationseftermiddagar nystart för vård- och omsorgsanställda

Tack vare statliga medel kan kommunen arrangera två inspirationseftermiddagar för anställda inom vård och omsorg. Förhoppningen är att det ska bli en nystart inför hösten efter snart två tuffa år med pandemin.

Inspirationseftermiddagarna kommer att hållas utomhus på Bergsjöparken och alla åtgärder för att hindra smittspridning vidtas. Deltagarna kommer att sitta på anvisade platser för att det ska vara enkelt att hålla avstånd. Antalet medarbetare per tillfälle blir högst 120. De som bjudits in är tillsvidareanställda och långtidsvikarier. Den som har minsta symptom på covid-19 uppmanas att stanna hemma.

– Vi är glada över att vi kan arrangera de här eftermiddagarna som en liten uppmuntran till våra medarbetare. Vi har laddat upp med regnponchos och tält för att evenemanget ska kunna hållas utomhus oavsett väder, säger Karin Henningsson, vård- och omsorgschef. Det väntas inga stora regnmängder nästa vecka när inspirationseftermiddagarna ska hållas.

Deltagarna bjuds på lunch och eftermiddagen avslutas med en föreläsning med företagaren och entreprenören Jonas Hagström från utomhusscenen. Allt finansieras med statliga medel som är öronmärkta till personalvård för anställda inom vård och omsorg.

Bilden visar delar av en folkpark.

Inspirationseftermiddagarna kommer att hållas på Bergsjöparken. Foto: Nordanstigs kommun

För mer information

Susanna Bertils, enhetschef
susanna.bertils@nordanstig.se, 0652-362 20