MENY


Är en internationell marknad något för dig?

Grön omställning eller en ny marknad utomlands. Region Gävleborg erbjuder två nya stöd för miljö- och marknadsutveckling i små och medelstora företag.

Driver du ett mindre eller medelstort företag i Gävleborg? Funderar du på att expandera internationellt eller göra en grön omställning av din verksamhet? Nu erbjuder Region Gävleborg två nya stödformer till företag i vårt län.

Med miljöstödet hjälper en oberoende konsult ditt företag att göra en så kallad grön omställning, till exempel genom att analysera företagets energianvändning och hitta digitala metoder för att effektivisera den.

Exportstödet kan ge ditt företag möjlighet att nå internationella kunder. Den här stödformen innebär att en konsult bland annat hjälper till att undersöka vilka länder som kan passa din produkt eller tjänst.

Du kan ansöka om stöd för externa konsultkostnader på minst 50 000 kronor och max 400 000 kronor. Stödnivån uppgår till 50 procent av godkända kostnader, det vill säga minst 25 000 kronor och max 200 000 kronor.

Läs mer om stöden hos Region Gävleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild av en lång stapel med fraktcontainrar.