MENY


Polis och socialtjänst kraftsamlar i Hassela

Uppgifter om en planerad motorträff i Hassela i helgen har fått både polisen och socialtjänsten att gå ut med extrapersonal. Kommunchefen anser att motorträffar i pandemitider är en riktigt dålig idé.

Polisen kommer att förstärka sin närvaro i Hassela under lördagen efter uppgifter om att en motorträff planeras. Även fältassistenter från Bollnäs, Hudiksvall och Ljusdal samt personal från Nordanstigs socialtjänst kommer att finnas på plats.

– Motorträffar är ett uppskattat sätt att träffas och umgås under sommarhalvåret. Men just nu tycker vi att det är mycket olämpligt utifrån smittspridningen, säger kommunchef Erik Hedlund.

"Följ rekommendationerna!"

Enligt de uppgifter som nått Nordanstigs kommun är träffen mer eller mindre spontan och såvitt känt står ingen förening bakom arrangemanget.

– Som kommun har vi inga möjligheter att stoppa eller begränsa samlingar av det här slaget, det är polisens sak. Vi kan bara vädja till människor att följa rekommendationerna och påminna om att alla har en skyldighet att göra vad man kan för att minska riskerna för smitta.

Fokus på ungdomarna

Polisen kommer att ha extrainkallad personal på plats i Hassela. Socialtjänsten kommer att stötta polisens arbete och deras fokus kommer att ligga på ungdomarna, enligt socialchef Kristina Norberg. Hon uppmanar föräldrar att intressera sig för vad deras unga gör på kvällar och nätter.

– Det är alltid viktigt, men det är särskilt viktigt i en pandemi, säger hon.

Närbild av fronten op en polisbil med texten "Polis" över motorhuven.