MENY


Årsredovisningen 2020 på fem minuter

Hur har de satta målen uppfyllts och har budgeten hållits? Med vår nya kortversion av årsredovisningen kan du snabbt bilda dig en egen uppfattning om hur det går för vår kommun.

Årsredovisningen är kommunens sammanställning över räkenskaper och förvaltning för det gångna året. Det är ett omfattande dokument med separata redogörelser för varje verksamhet, men också samlat.

Hur har de satta målen uppfyllts, har budgeten hållits och hur mycket tilldelades till exempel skolan eller omsorgen? Årsredovisningen innehåller mängder av information där intresserade kan bilda sig en egen uppfattning över hur det gick för kommunen, ett slags facit skulle man kunna säga.

Kostnaden per invånare

På nordanstig.se finns alla årsredovisningar sedan 2005 publicerade, även den senaste för förra året. För den som inte vill plöja alla 94 sidorna har vi tagit fram en digital kortversion. Här kan du snabbt se var pengarna kom ifrån, hur de användes och kostnaderna utslagna per invånare.

Där finns också information om befolkningsutvecklingen, arbetslöshetssiffror och vilka investeringar som gjorts.

– Det är viktigt att som medborgare kunna följa det arbete som görs i kommunen. Vi hoppas att den här nya kortversionen, som har ett lättare anslag än den stora årsredovisningen, ska underlätta insynen och öka intresset, säger ekonomichef Björn Hylenius.

Här hittar du vår nya kortversion av årsredovisningen 2020 (På mobiltelefon: Navigering endast via menyn) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årsredovisningen 2020 i dess helhet

Årsredovisningarna 2005–2019 i dess helhet på nordanstig.se

Skärmdump av Nordanstigs kommuns årsredovisning 2020 i kortversion.

För mer information

Björn Hylenius, ekonomichef
0652-361 63, bjorn.hylenius@nordanstig.se