MENY


Ta chansen och sök jobb för unga!

Från och med nu och året ut genomför vi en satsning för att erbjuda ungdomar arbete. Med hjälp av statliga medel kan unga få in en fot i någon av kommunens verksamheter.

Satsningen vi kallar ”Jobb för unga”, har som målsättning att hjälpa unga personer att komma ut i arbetslivet och få arbetslivserfarenhet. Regeringen fattade beslut under våren om satsningen som gäller under 2021 för dig som gick ut gymnasiet 2020, kommer att gå ut gymnasiet 2021 eller omfattas av det Kommunala aktivitetsansvaret – KAA. Arbetstiden är högst fyra månader och kan vara på del- eller heltid.

En möjlighet att komma vidare

– Det är inte så många platser, men det är ändå en bra möjlighet för ungdomar att komma ut och prova på ett yrke inom kommunen. Vilken plats det kan bli beror på intresseområde och tillgången till en matchande arbetsplats inom någon av kommunens verksamheter, säger arbetsmarknadsenhetens chef, Bente Sandström.

”Jobb för unga” kan ge en möjlighet att komma vidare, eller kanske att komma tillbaka och jobba inom kommunen senare.

Låter det intressant? Kontakta Pär Karlsson på arbetsmarknadsenheten för intresseanmälan och ansökan: par.karlsson@nordanstig.se, 072-534 17 00.

Här kan du läsa mer om vad arbetsmarknadsenheten kan hjälpa till med Öppnas i nytt fönster.

För mer information

Bente Sandström, enhetschef
070-668 35 90, bente.sandstrom@nordanstig.se

Pär Karlsson, arbetsmarknadsvägledare

072-534 17 00, par.karlsson@nordanstig.se

Foto: Pixabay