MENY


Bostadsordförande lämnar sitt uppdrag

Bostadsbolagets ordförande Katarina Bylin begär nu att få lämna sitt uppdrag. Hon kvarstannar dock på posten till dess hennes efterträdare utsetts.

Kommunägda Nordanstigs Bostäder AB:s ordförande Katarina Bylin lämnade under fredagen in en begäran om entledigande från sitt styrelseuppdrag. Bolaget och dess styrelse har uppmärksammats efter att företagsbilar sålts till anställda och i något fall till en närstående till förre vd:n. Han kom senare att entledigas av styrelsen.

Kommunledningen har som ägare till bolaget under en tid haft synpunkter kring insynen i bolaget och transparensen i styrelsens arbete, bland annat om protokollen.

"Bra arbete för Nordanstigs Bostäder"

Nu väljer alltså Katarina Bylin att på egen begäran kliva av uppdraget som styrelseordförande. I sin frånsägelse säger hon att bolaget nu är på rätt väg och att en ny förvaltare anställts och en ny vd kommer på plats i höst. Katarina Bylin meddelar också att hon kan tänka sig att kvarstanna tills hennes efterträdare är utsedd.

Under våren har flera styrelseledamöter valt att lämna sina platser, det senaste avhoppet skedde på onsdagen.

– Katarina har, även om vi ibland haft olika syn på saker och ting, gjort ett bra arbete för Nordanstigs Bostäder, och det är vi från ägarna mycket tacksamma för. Nu hoppas jag att vi med en till största delen ny styrelse och ny vd kan fortsätta arbetet framåt, säger kommunstyrelsens ordförande, Ola Wigg.

Kommunens grafiska våg på vit bakgrund med kommunens logotyp

För mer information

Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande
0652-361 96, ola.wigg@nordanstig.se