MENY


Slagsmål på skola polisanmält av rektor

Bergsjö skola har polisanmält en händelse där obehöriga tagit sig in på skolan och startat slagsmål med elever. Elever som bevittnade slagsmålet har fått prata av sig med sina mentorer om hur de upplevde händelsen.

Under onsdagen trängde sig en grupp äldre och obehöriga ungdomar in på Bergsjö skola. Väl inne i lokalerna startades bråk med några elever och bråket urartade i slagsmål. Personal kunde snabbt mota ut de obehöriga personerna, men många elever blev vittne till händelsen som har polisanmälts.

– Skolan är en skyddad plats som är till för elever och personal. Att tränga sig in är inte acceptabelt, säger rektor Anna Michiels, som ser mycket allvarligt på tilltaget.

Mentorerna har under dagen pratat med eleverna, både direkt berörda och de som bevittnade händelsen, och lyssnat in hur de upplevt det hela. Personalen kommer enligt Anna Michiels att framöver vara extra uppmärksamma på störningar.

– Vi har också bett polisen att öka sin närvaro i Bergsjö och området runt skolan den närmsta tiden för att minska risken för att något liknande händer igen.

Kommunens grafiska våg på vit bakgrund med kommunens logotyp

För mer information

Anna Michiels, rektor
072-506 92 05, anna.michiels@nordanstig.se