MENY


Kom och åk skridskor med oss!

Måndag till och med torsdag blir det sportlovsskridsko på Kyrksjön i Bergsjö. Smittskydd Gävleborg har godkänt uteaktiviteten som riktar sig till barn och unga upp till 16 år.

I tider av coronasmitta är det inte lätt att ordna lämpliga sportlovsaktiviteter. Vi har i alla fall fått klartecken från Region Gävleborgs smittskyddsläkare att arrangera skridskoåkning på Kyrksjön i Bergsjö under fyra dagar i sportlovsveckan.

Barn och unga upp till och med 16 år är välkomna. Skridskor och hjälm finns att låna för dem som inte har egna. Lånad utrustning spritas mellan användningarna. Handdesinfektion kommer att finnas.

Isen provborras varje dag

För att ytterligare minska risken för smitta uppmanas endast en vuxen att medfölja barn som inte kan åka på egen hand. Självklart håller vi alla distans, visar hänsyn och framför allt stannar hemma vid minsta symtom. Om det skulle behövas kommer antalet besökare på området att begränsas.

Varje åkdag kommer isen att hållfasthetsbedömas och ytan avgränsas med koner.

Vår badvärd Ulf Gräns – som är mycket friluftskunnig – finns på plats. Han kommer också att berätta om isvett och informerar om friluftsåret 2021.

Vi hoppas att alla tänker på säkerheten, bär hjälm och har roligt! All åkning sker på egen risk.

Välkommen!

Sportlovsskridsko på sjön

  • När: Måndag–torsdag 8-11 mars
  • Tid. Klockan 10-14
  • Var: Småbåtshamnen Bergsjö (nedanför kommunhuset)
En dam- och en herrskridsko stående på is.

För mer information

Ulf Gräns, Badvärd
070-216 35 03, ulf.grans@nordanstig.se