MENY


Nu är vi 9 483 personer i Nordanstig

Bara två av hälsingekommunerna ökade sitt invånarantal förra året. En av dem är Nordanstig som dessutom har ett positivt inflyttningsnetto.

Nordanstig går tillsammans med Ovanåker mot strömmen bland hälsingekommunerna och ökar antalet invånare. Det visar Statistiska centralbyråns, SCB, befolkningssiffror för 2020 som presenterades på måndagen. Ökningen är blygsam, men ändå på rätt sida i statistiken. Nu bor 9 483 personer i vår kommun.

– Vi ökar med sex personer, vilket såklart är positivt. Och går vi tillbaka och räknar från 2017 har vi också en ökning. Jag ser det som att vi har vänt om mot en positiv utveckling och det är både roligt och viktigt. Ännu viktigare är kanske att vi är den enda kommunen inom arbetsmarknadsområdet Sundsvallsregionen som ökar. Jag tror att vi kommer att fortsätta den här positiva trenden framöver, säger kommunstyrelsens ordförande, Ola Wigg.

Inflyttarna 49 fler

Även om det är en försiktig ökning finns också andra positiva signaler i statistiken. Antalet inflyttade under förra året var nämligen 524 personer, jämfört med 475 som flyttade ut. Fortfarande finns en obalans mellan antalet födda under förra året som var lägre än antalet som avled.

Länets största ökning står Gävle kommun för. Där ökade befolkningen med 0,5 procent. Söderhamns kommun hade den största minskningen, –0,6 procent. Ovanåker, som är den andra hälsingekommunen med plussiffror, ökade med två personer.

Läs mer om befolkningsutvecklingen på SCB:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan kan du läsa mer om vår kommun och höra några röster om varför de valt Nordanstig

Bild på ett äldre par på promenad utomhus som möter ett yngre par.

För mer information

Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande
0730-41 67 81, ola.wigg@nordanstig.se