MENY


Extern utredare granskar försäljningar

Kommunstyrelsen beställer extern granskning av bostadsbolagets försäljningar. Utredarna ska också se över vilka styrdokument som bolaget har haft att förhålla sig till i samband med försäljningar.

Efter att styrelsen i Nordanstigs Bostäder AB beslutat att entlediga bolagets vd har kommunstyrelsens ordförande, Ola Wigg, beslutat om en granskning av bostadsbolagets försäljning av inventarier. Granskningen omfattar också vilka styrdokument bolaget har att förhålla sig till vid försäljningar.

Granskningen sker med stöd av kommunstyrelsens uppsiktplikt och väntas vara klar inom någon månad.

– Det är viktigt att reda ut det här så att vi kan säkerställa vad som har skett och i vilken omfattning. Det är också viktigt att återställa allmänhetens förtroende för fastighetsbolaget, säger kommunstyrelsens ordförande, Ola Wigg.

Uppdraget går formellt till kommunchefen, men granskningen kommer att utföras av extern utredare.

Det var i tisdags som Nordanstigs Bostäders styrelse valde att entlediga vd. Orsaken var att det framkommit att han till förmånligt pris sålt en av bolagets bilar till en familjemedlem.

Fakta Nordanstigs Bostäder

Nordanstigs Bostäder AB är ett av Nordanstigs kommun helägt och fristående bolag. Bolaget ansvarar bland annat för uthyrning av bostäder och lokaler, samt förvaltning av kommunens fastigheter.

Kommunens grafiska våg på vit bakgrund med kommunens logotyp

För mer information

Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande
0730-41 67 81, ola.wigg@nordanstig.se