MENY


Myndighetsstöd för beslut om skolöppning

Länets smittskydd och kommunen är överens om att våra åtgärder är i linje med nationella anvisningar. Beredskap finns för ny form av distansundervisning om behovet skulle uppstå.

Smittskyddet anser att huvudmän, i enlighet med Folkhälsomyndighetens anvisningar, lokalt får och ska göra egna bedömningar i länet beroende på de lokala förutsättningarna i fråga om distansundervisning för högstadiet.

Nordanstigs kommun har i alla delar följt Folkhälsomyndighetens anvisningar, vilket smittskyddet anser är i linje med vad som anvisats nationellt.

Smittskyddet vid Region Gävleborg och Nordanstigs kommun har en god dialog och följer tillsammans upp den lokala smittspridningen för eventuella framtida åtgärder i kommunens verksamheter.

– Vi har under hela den här pandemin lagt den största vikt vid att följa Folkhälsomyndighetens vägledning i våra verksamhetsbeslut och för de råd vi fört vidare till vårdnadshavare och allmänhet. Det kommer vi att fortsätta med, säger utbildningschef Thomas Larsson.

Nordanstigs kommun står redo att snabbt ställa om till hel- eller partiell distansundervisning i skolan beroende på hur smittspridningen utvecklas.

Tidigare nyhet om partiell distansundervisning och nya åtgärder

Isig orienteringstavla utanför Bergsjö skola en vintrig januaridag.

För mer information

Thomas Larsson, utbildningschef
070-281 72 83, thomas.larsson@nordanstig.se

Erik Hedlund, kommunchef
0652-360 89, erik.hedlund@nordanstig.se