MENY


Stabilare läge i vår äldreomsorg

Även om faran inte är helt över börjar läget se ljusare ut i omsorgen. Men vår personal är sliten och det finns alltid plats för fler vikarier i den viktiga verksamheten.

Två av våra särskilda boenden drabbades hårt av coronaviruset. Men efter några hektiska veckor i äldreomsorgen går vi äntligen mot ett lite mer stabilt läge. De flesta av våra brukare och boende tillfrisknar och personal återgår i arbete efter att ha friskförklarats.

I behov av återhämtning

Det har varit en minst sagt tuff tid för våra otroligt duktiga medarbetare och förstås för brukarna. I vissa fall har boende på Sörgården och Hagängsgården tyvärr inte klarat den påfrestning som covidsmittan inneburit.

– Det är alltid sorgligt när vi förlorar någon av våra äldre. Värst är det givetvis för de anhöriga, men vår personal påverkas också, det handlar ju om relationer, säger vård- och omsorgschef Karin Henningsson.

Även om verksamheterna sakta men säkert verkar gå mot ett mer normalt tillstånd har de senaste veckorna frestat på. Medarbetarna är slitna och i behov av återhämtning, säger Karin Henningsson. Hon är mycket tacksam för all den hjälp som både allmänhet och personal från andra verksamheter i kommunen bidragit med under de extremt tuffa veckorna.

"Vi är så tacksamma"

– Jag är inte säker på att allmänheten riktigt förstår hur viktiga de här insatserna har varit. Jag är så oerhört tacksam för den hjälp vi har fått. Och vår ordinarie personal har varit helt fantastiska!

Trots ett bättre läge finns fortfarande behov av vårderfaren personal, främst vårdbiträden och undersköterskor, som kan täcka upp. Karin säger att intresserade är mer än välkomna att anmäla sig på kommunens webbplats.

– Men framför allt vill jag rikta ett varmt tack för all den hjälp som vi inom vård och omsorg har fått under den här tiden. Vi är så tacksamma.

Här hittar du intresseanmälan för jobb i omsorgen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Äldre persons händer med en yngres hand ovanpå.

För mer information

Karin Henningsson, vård- och omsorgschef
0652-361 64, karin.henningsson@nordanstig.se