MENY


Ingvald och Mia är årets stipendiater

Mia Rydell och Ingvald Midelf är årets kultur- och fritidsledarstipendiater i Nordanstig. Mia uppmärksammas för sitt kulturella arbete och Ingvald för sitt engagemang för friidrottande barn och unga.

Under måndagens kommunfullmäktigesammanträde offentliggjordes traditionsenligt vilka som tilldelas årets föreningsledar- och kulturstipendier. På grund av pandemin kunde stipendierna med diplom inte delas ut under mötet. De kommer istället att på ett smittsäkert sätt överräckas senare under veckan.

Stipendierna delas varje år ut till personer som gjort förtjänstfulla insatser på de bägge områdena. Föreningsledarstipendiet är avsett att stödja och uppmuntra det ideella föreningsledararbetet bland kommunens barn och ungdomar.

Ingvald Midelf är en verklig eldsjäl inom Nordanstigs friidrottsverksamhet. Han tilldelas Föreningsledarstipendiet för 2020 med följande motivering:

”Ingvald Midelf har varit engagerad i Nordanstigs Friidrottsklubb sedan dess start för snart trettio år sedan och han driver fortfarande träning för barn i friidrottshallen i Älgered. Hans gedigna kunskap inom friidrotten är oslagbar och barnen tycker att han är snäll”.

Kulturstipendiet är avsett att verka som stöd och uppmuntran för förtjänstfulla kulturella insatser inom samhällslivets alla områden i vår kommun. Sådana insatser har Mia Rydell stått för med den här motiveringen från ledningsutskottet.

”Mia Rydell visar genom teater och film kulturens kraft och kreativa vägar för ung såväl som gammal i vår kommun, hennes arbete har också skapat rum för andra kulturarbetare att synas trots den pågående coronapandemin”.

Närbild på en blandad bukett med blommor, bland annat rosor.

För mer information

Stig Eng, ledningsutskottets ordförande
070-397 63 23, stig.eng@nordanstig.se