MENY


Nu tar Hassela ÅVC emot återbruksgrejer

Möbler och prylar kan med fördel återanvändas istället för att slängas. Från och med december så finns det en container för inlämning av återbruksprylar på Hassela återvinningscentral.

Tidigare har det bara varit Homon ÅVC tagit emot återbruksprylar men nu finns det även ett inlämningsställe på Hassela ÅVC. Återbruk är ett bra sätt att förlänga sakers livslängd och spara på miljön. Gamla saker får ny användning istället för att lämnas till en kostsam förbränning.

– Vi jobbar ständigt mot högt uppsatta miljömål. I det arbetet så är återbruk en väldigt viktig del. Förutom miljönyttan med insamling av återbruk finns en stor ekonomisk vinning då varje ton som transporteras till förbränning är mycket kostsam på grund av hög förbränningsskatt, hantering och transport, säger Jimmy Nilsson, enhetschef Avfall och återvinning.

Prylarna ger sysselsättning

Allt som lämnas till kommunens återbruk hämtas av verksamheterna Storgatan Aktivitetscenter och Kalahari. Verksamheterna har avtal med kommunen att få ta hand om grejerna. De fixar till prylarna så de kan gå till försäljning i de verksamhetsdrivna second handbutikerna Storgatan Aktivitetscenter i Bergsjö och Kalahari i Harmånger.

Just nu är verksamheternas second handbutiker stängda för allmänheten på grund av pandemiläget. De tar ändå emot grejer och jobbar med att fixa till saker och förbereda inför öppning igen längre fram.

Hela och fungerande saker lämnas till återbruk. Det kan vara allt ifrån verktyg till möbler, husgeråd, kläder, leksaker m.m. Är du osäker på vad som kan återvinnas så fråga någon av kundmottagarna på plats vid återvinningscentralen.

Person hänger upp skylt med text Återbruk på container.

För mer information

Jimmy Nilsson, enhetschef Avfall och återvinning
0652-362 26, jimmy.nilsson@nordanstig.se