MENY


Storgatan Aktivitetscenter bjuder in till nypremiär

Nu kan brukare och personal på den dagliga verksamheten Storgatan Aktivitetscenter, äntligen öppna sin butik och sitt kafé igen. Det firas med lördagsöppet den 31 oktober.

I våras fick Storgatan Aktivitetscenter likt flera andra verksamheter pausa sin verksamhet. Längtan tillbaka till butiken och kaféet har varit stor bland såväl brukare som personal, och nu gör vi bedömningen att det är möjligt att öppna igen.

Nya öppettider för butik och kafé

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och både verksamheten och lokalerna har anpassats därefter. En sådan åtgärd är att skilja öppethållandet av second handbutiken och kaféet. De kommer nu att hållas öppna vid varsina tillfällen. Butiken kommer vara öppen på tisdagar och kaféet på fredagar. Det gör vi för att det ska bli lättare att hålla avstånd till varandra.

– Vi har också möblerat om i lokalen så att det blir mer utrymme och i kaféet kommer det bli bordsservering, berättar Anette Wennerberg Lundqvist, habiliteringspersonal på Storgatan Aktivitetscenter.

Välkommen till premiären

Lördag den 31 oktober kl. 10–15 kan man återigen fynda kläder och saker från återvinningscentralernas återbrukscontainrar och i kaféet dukas hembakt fikabröd upp.  

– Vi ser helst att man betalar med Swish. För dem som inte har det finns möjlighet att betala med kontanter, men med tanke på pandemin hoppas vi slippa hantera pengar, säger Marie Fridman Andersson, som också jobbar som habiliteringspersonal på Storgatan Aktivitetscenter.

Vi ber besökare att tänka på rekommendationerna om att hålla avstånd och att stanna hemma vid symptom. Om många besökare redan befinner sig i lokalen kan du få vänta en stund innan du välkomnas in.


Storgatan Aktivitetscenter ger personer med behov av sysselsättning inom LSS möjlighet att arbeta med till exempel textil, måleri, keramik, snickeri och målning.

Till höger ett uppdukat fikabord, till vänster tre ljusstakar, några skålar staplade och en stor brun glasflaska.

På Storgatan Aktivitetscenter i Bergsjö kan man köpa begagnade saker och fika.

För mer information

Sigrun Mårtensson, enhetschef
0652-362 16, sigrun.martensson@nordanstig.se