MENY


Ta chansen till ett jobb i höst!

Under hösten genomför vi en satsning för att erbjuda ungdomar arbete. Med hjälp av statliga medel kan unga få in en fot i någon av kommunens verksamheter.

Satsningen som fått namnet ”Jobb för unga”, har som målsättning att hjälpa unga personer att komma ut i arbetslivet och få arbetslivserfarenhet. Regeringen fattade beslut under våren om satsningen som sedan förlängdes att gälla även under hösten 2020. ”Jobb för unga” pågår från september till och med december 2020.

Fyra platser på hel- eller deltid erbjuds till ungdomar som finns inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret eller för personer som under året avslutat sin gymnasieutbildning.

En möjlighet att komma vidare

– Det är inget jättestort antal platser, men det är ändå en bra möjlighet för ungdomar att komma ut och prova på ett yrke inom kommunen. Vilken plats det kan bli beror på intresseområde och tillgången till en matchande arbetsplats inom någon av kommunens verksamheter, säger arbetsmarknadsenhetens chef, Bente Sandström.

”Jobb för unga” kan ge en möjlighet att komma vidare, eller kanske komma tillbaka och jobba inom kommunen senare.

Låter det intressant? Kontakta Pär Karlsson på arbetsmarknadsenheten för intresseanmälan och ansökan: par.karlsson@nordanstig.se, 072-534 17 00.

Här kan du läsa mer om vad arbetsmarknadsenheten kan hjälpa till med

Närbild på en ung kvinnas bruna ögon.

För mer information

Bente Sandström, enhetschef
070-668 35 90, bente.sandstrom@nordanstig.se

Pär Karlsson, arbetsmarknadsvägledare

072-534 17 00, par.karlsson@nordanstig.se