MENY


Vi öppnar våra lunchbarer för allmänheten

Lunchbarerna på Sörgården och Hagängsgården har på grund av pandemin varit stängda sedan tidigt i mars. I oktober kommer vällagad husmanskost återigen serveras allmänheten, nu i upprustade lokaler.

Med anledning av coronaviruset tog ledningsgruppen tidigt beslut om att stänga lunchbarerna på Sörgården i Bergsjö och Hagängsgården i Harmånger. Regeringens besked om att besöksförbuden på landets äldreboenden upphör gör det möjligt att åter öppna för lunchgäster.

Hagängsgårdens lunchbar renoverades och invigdes i samband med att trygghetsboendet öppnade i oktober 2019. Nu har även Sörgårdens lunchbar rustats. Under tiden den har varit stängd har väggarna har fått ny färg och tapeter, en ny serveringsdisk har kommit på plats och de nya möblerna monteras i dagarna. Även lokalerna i direkt anslutning till restaurangen har renoverats och blir en trevlig mötesplats för anställda, boende, anhöriga och andra besökare. 

– Vi hoppas att den här nya, upprustade restaurangen och den lugna miljön ska stimulera till gemensamma lunchmöten och fika över gränserna, säger t.f kost- och städchef Signhild Edström. 

Hagängsgården välkomnar lunchgäster från 1 oktober och Sörgården från 7 oktober. Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs noga, därför kommer dörrarna in till de boendes avdelningar hållas stängda.

– Nu återstår det sista piffet med gardiner och så. Vi tänker oss en liten smyginvigning för de boende innan vi öppnar för allmänheten, säger kostekonom Kajsa Benett.

En man i målarkläder står med roller och målar väggen. I förgrunden syns färgburkar.

Under tiden Sörgårdens lunchrestaurang varit stängd har lokalerna renoverats. I dagarna återstår montering av möbler innan det öppnar för allmänheten den 7 oktober.

För mer information

Signhild Edström, tf. kost- och städchef
0652-361 87

 

Karin Henningsson, tf. verksamhetschef för vård och omsorg
0652-361 61, karin.henningsson@nordanstig.se