MENY


Nu öppnar simhallen i Bergsjö för allmänheten

Fredagen den 11 september öppnar simhallen i Bergsjö för allmänt bad och motionssim. Tidigare har simhallen varit tillgänglig för skolan och förbokade grupper.

Kommunen satsar på att renovera och bygga för framtiden. Simhallen är en del i satsningen. Åren 2016/2017 renoverades den och har nu ljusa väggar och nya golv. En modern reningsanläggning, som renar vattnet med UV-ljus, har också installerats.

– För mig har det varit en viktig fråga att allmänheten skulle få tillgång till badhuset, speciellt i en tid då många kommuner minskar tillgången på badhus, säger Ola Wigg kommunstyrelsens ordförande.

Ny badvärd

Inför öppnandet så har kommunen anställt Ulf Gräns som badvärd. Ulf kommer att finnas på plats i simhallen och ansvara för allmän trivsel och säkerhet.

– Jag är här för att hjälpa till och svara på frågor, både om simning och annat, säger Ulf.

Ulf är uppvuxen i Ljusdal men har under sitt vuxna liv bott och jobbat både utomlands och i Stockholm. Han har arbetat som kock, inom hotellnäringen, som äventyrsinstruktör och mycket annat. Ulf har framför allt en mångårig erfarenhet som simlärare så han blir en tillgång för simhallen.

– Jag ser fram emot att möta besökarna och planerar att ordna märkestagning, musikkvällar och annat kul, säger Ulf.

Bad och motionssimning

Simhallen kommer att hållas öppen för allmänt bad och vissa tider för enbart motionssimning. Vattentemperaturen är 28 grader. Bassängen är 17x10 meter och har ett djup mellan 0,9 och 1,6 meter. Omklädningsrum, dusch och bastu finns i anslutning till badet. I simhallen kommer det finnas låsbara skåp för värdesaker.

På grund av pandemin följer vi myndigheternas riktlinjer vilket begränsar hur många besökare som samtidigt kan besöka badet. Det är viktigt att tänka på att hålla avstånd till varandra och den som känner sig det minsta sjuk ska stanna hemma.

Välkommen till oss för att bada och simma!

Aktuella öppettider och priser hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bergsjö simhall och badvärden Ulf Gräns.

Badvärden Ulf Gräns.

För mer information

Andreas Mossnelid, fritidsutvecklare
070-578 31 40, andreas.mossnelid@nordanstig.se