MENY


Energi- och klimatrådgivningen bjuder in till webbinarier

Under Europeiska trafikantveckan bjuder Energi- och klimatrådgivningen in till tre webbinarier. De handlar om hur elbilar fungerar, vilka alternativa drivmedel till bensin och diesel som finns och hur du ersätter bilen med cykel. Anmälan senast den 15 september 2020.

Cykeln som alternativ till bilen

16 september kl. 18.30-19.30

Du får en presentation om olika cykeltyper, till exempel elcyklar och lastcyklar. Du får även ta del av exempel på hur man kan klara sig i vardagen utan bil och hur du kan ersätta bilen med en cykel.

Elbil – funkar det?

17 september kl. 18.30-19.30

Intresset för elbilen fortsätter öka och frågorna är många. Är elbilen verkligen bra för miljön? Hur långt kan jag åka när det är kallt ute? Vilka elbilar finns det på marknaden? Var kan jag ladda min elbil och hur bra funkar det i praktiken? Svaret på dessa frågor får du under webbinariet som genomförs tillsammans med experter från Högskolan i Gävle.

Drivmedel – vad finns för alternativ till bensin och diesel?

22 september kl. 18.30-19.30

Vad finns det för alternativ till bensin och diesel och hur funkar det? Vi guidar dig bland fossilfria bränslen, hur de fungerar och var man kan tanka. Webbinariet genomförs i samarbete med experter från Högskolan i Gävle.

Anmälan

Anmälan senast den 15 september 2020. Du får en länk via e-post senast några timmar innan webbinariet startar.

Här anmäler du dig till alla tre webbinarierna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Europeiska Mobilitetsveckan (European Mobility Week)

Europeiska Mobilitetsveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Läs mer Europeiska mobilitetsveckan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Illustration: Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week)

För mer information

Johan Ringmar, energi- och klimatrådgivare

0650-192 92, johan.ringmar@hudiksvall.se