MENY


Föreningar – kom ihåg att söka aktivitetsstöd!

Lokalt aktivitetsstöd är ett av flera bidrag som föreningar kan söka i vår kommun. Nytt är att stödet söks i en e-tjänst. Sista ansökningsdag är 25 augusti.

Varje år fördelar kommunen ungefär fyra miljoner kronor i ekonomiskt bidrag till föreningar. Har din förening verksamhet för barn och ungdomar upp till 25 år? Då kan ni ansöka om lokalt aktivitetsstöd.

Två gånger om året

Ansökan kan göras två gånger per år och nästa datum att hålla koll på är 25 augusti. Då ska nämligen ansökan för perioden 1 januari till 30 juni 2020 vara inne.

Föreningar anslutna till ett riksidrottsförbund fyller i närvaro via idrottonline eller laget.se. Ingen registrering ska göras i vårt system – uppgifterna förs automatiskt över till oss.

Föreningar som inte är anslutna till ett riksidrottsförbund fyller i närvaro i vårt system E-serve i funktionen ”Sammankomster”.

Bidrag även för ledare

Om ni behöver hjälp att komma igång med registreringen kan Helena eller Andreas bistå. Kontaktuppgifterna hittar du längst ner på sidan.

Lokalt aktivitetsstöd kan sökas av ideella föreningar med verksamhet för barn och ungdomar upp till och med 25 år i Nordanstig. Föreningens verksamhet ska vara förenlig med Nordanstigs kommuns etiska normer för civilsamhället. Aktivitetsstöd kan också sökas för ledare som är upp till 25 år gamla.

Lokalt aktivitetsstöd på nordanstig.se

För mer information

Helena Havela, administratör
0652-360 15, helena.havela@nordanstig.se

Andreas Mossnelid, fritidsutvecklare

0652-368 20, andreas.mossnelid@nordanstig.se