MENY


Två hemtjänstutförare efter återtagen ansökan

Hemtjänstföretaget Corab Assistans AB har återtagit sin ansökan om att på nytt få bedriva hemtjänst i Nordanstigs kommun. Det innebär att två utförare kommer att erbjuda privat hemtjänst i kommunen från och med i höst.

Corab sade upp avtalet med kommunen i juni, men ville senare dra tillbaka uppsägningen. Kommunen kan avtalsrättsligt inte häva ett uppsagt avtal. Därför ansökte företaget på nytt om att få bedriva hemtjänst och ärendet var planerat att hanteras vid kommunstyrelsens första sammanträde efter sommaren.

Nu har Corab i en skrivelse till kommunen dragit tillbaka sin ansökan.

– Vi har uppskattat Corab och det arbete de har gjort och hade gärna sett ett fortsatt samarbete. Men det finns inga lagliga möjligheter för kommunen att häva en uppsägning på det sätt som de har önskat. Situationen är beklaglig, säger kommunchef Erik Hedlund.

Drakstadens Omsorg AB blir nu tillsammans med Mitt Liv Omsorgsspecialisten AB de privata utförare som våra hemtjänstkunder kan välja mellan från och med i höst.

De brukare som i dag har Corab som hemtjänstleverantör har fått information om hur de går tillväga för att välja ny utförare. Valet ska vara inskickat senast 31 augusti, men brukare kan välja att få ny utförare redan från 15 augusti. Övergången till nya utförare ska vara genomförd senast 12 september.

Kommunens grafiska våg på vit bakgrund med kommunens logotyp

För mer information

Erik Hedlund, kommunchef
0652-360 89, erik.hedlund@nordanstig.se