MENY


Ombyggnationen av Arthur Engbergskolan igång

Arbetet med att bygga om Arthur Engbergskolan i Hassela för att samla förskola och skola under samma tak är nu igång. Vårterminen 2021 ska ombyggnationen vara klar.

Den nya entrén till förskolan på husets norrsida är stomrest och väderskyddad, taket är bytt och den här veckan påbörjas montering av solceller. Så fort byggställningen är nedmonterad kommer grunden till den nya entrén på framsidan att gjutas.

Häromdagen besökte ledningsutskottet bygget. Ledningsutskottets ordförande Stig Eng är mycket positiv.

– Det här är ett rejält projekt, en satsning på Hassela och Hasselabygden. Det kommer att bli en väldigt fin skola med hög kvalitet.

Oppositionens företrädare Tor Tolander instämmer.

– Det blir precis lika bra som jag föreställde mig när idén väcktes första gången att bygga om skolan. Det är ett lyft för hela Hassela att få en modern, flexibel skola.

Nytt ventilationssystem

Byggnaden kommer att få ett helt nytt ventilationssystem som ska vara monterat innan skolstarten i augusti. Ventilationen i matsalen ska också bytas och vara klar till vecka 33 när kökspersonalen är tillbaka efter semestrarna. När ombyggnationen pågår kommer maten till förskolan Linblomman att köras från Bergsjö skola.

Bättre förutsättningar med nya lokaler

När projektet är slutfört får de yngsta barnen nyrenoverade och nybyggda lokaler. När alla åldersgrupper är på samma skola blir bemanningen effektivare och barnen får möjlighet till fler vuxenkontakter varje dag. Skolan får också en helt ny skolgård med utrustning.

Investeringen på 21 miljoner kronor för att bygga om skolan inkluderar också energibesparande åtgärder.

När byggställningen är nedmonterad kommer grunden till den nya entrén på framsidan att gjutas.

På norra sidan byggs en ny entré till förskolan.

För mer information

Thomaz Nordh, enhetschef Teknik och hållbarhet

0652-362 07, thomaz.nordh@nordanstig.se