MENY


Nya kommunchefen Erik Hedlund på plats

Nu har Erik Hedlund börjat arbeta som Nordanstigs nya kommunchef. Han kommer senast från en tjänst som trafikchef på DinTur. Med ett stort intresse och engagemang för samhällsfrågor vill Erik bidra i sin nya roll.

Han beskriver sig själv som en diplomatisk person som gillar samarbete.

– Min uppgift är att samordna verksamheten och vara en länk mellan politiker och tjänstepersoner. Då är det viktigt att både ha en god förståelse och kunskap för att omsätta politik till praktik.

Erik har bred erfarenhet från flera områden: sjöofficer med tio år inom försvaret, statsvetare med en pol. mag. efter studier i Uppsala och Skottland, arbete inom finanssektorn i Stockholm, arbete på räddningstjänsten i Medelpad och flera års erfarenhet av krisberedskap.

Kärnverksamhet, stolthet och visioner viktiga

Tillsammans gör vi Nordanstig till en bra plats att bo på och det bästa man kan göra är att se till att de som redan bor i kommunen trivs och är stolta över sin hemkommun menar Erik. Visionsarbetet är viktigt för att en kommun ska vara en attraktiv plats att bo på.

– Kärnverksamheten ska fungera, men boendemiljön är också viktig och att det finns målbilder. Jag vill att medborgarna i Nordanstig ska känna att vi är öppna och serviceinriktade.

Vilka är då de tre bästa sakerna med Nordanstig tycker Erik?

– Det vackra landskapet, naturen med berg och vatten är magisk! Sen är Nordanstigs geografiska läge mycket bra. Det finns både arbetstillfällen inom kommunen och en god arbetsmarknad på nära pendlingsavstånd. En annan fördel är att det finns en närhet till beslut både från politiken och tjänstepersoner. Det är en styrka för kommunen som ger oss fördelar.

Erik har rötterna i Hudiksvall och bor nu i Härnösand med sin familj. Målsättningen är att flytta närmare arbetet så småningom. Till att börja med kommer han att veckopendla.

Erik Hedlund, ny kommunchef.

För mer information

Erik Hedlund, kommunchef

0652-360 89, erik.hedlund@nordanstig.se