MENY


Varning klass 2 för stora snömängder i vårt område

SMHI har utfärdat en klass 2-varning i vårt område. Det väntas komma mellan 20 och 30 centimeter blötsnö det närmaste dygnet i Gävleborgs läns kustland.

Under tisdagseftermiddagen kallade Länsstyrelsen Gävleborg till samverkanskonferens med bland andra länets kommuner, Region Gävleborg, räddningstjänster, SMHI och andra myndigheter.

SMHI informerade om sin prognos som säger att snöandet kommer att tillta under morgontimmarna imorgon onsdag och sedan mattas av framåt kvällen. Temperaturen kommer att ligga runt noll. Det blir blåsigt, men eftersom det är blötsnö som faller väntas inga stora problem med drivbildning.

Kommunen följer nu väderutvecklingen och har normal beredskap.

  • Vård- och omsorgsverksamhetens bilar är fulltankade och redo att användas de kommande dygnen. Även de privata utförarna av hemtjänst har kontaktats för att säkerställa att alla har en god beredskap.
  • Om behov skulle uppstå finns en bandvagn stationerad på räddningstjänsten i Jättendal.
  • Förskolor och fritidshem är öppna på onsdagen. Mattransporterna till förskolor och äldreboenden körs som vanligt.
  • Transporterna till dagverksamhet och daglig verksamhet ställs in. Den dagliga verksamheten på Storgatan och Paletten i Bergsjö kommer att vara öppen för den som har möjlighet att ta sig dit själv. Dagverksamheten på Albacken är däremot stängd under onsdagen.

Under onsdagen planeras ännu en länsgemensam samverkanskonferens. Vi kommer att uppdatera vår information kontinuerligt på nordanstig.se och Facebooksida: facebook.com/nordanstigskommun Länk till annan webbplats.