MENY


Smygpremiär av filmen Själakon i Kölsjön

Förra året spelades kortfilmen Själakon in på Ersk-Matsgården i Hassela. Den 7 mars bjuder Kölsjöns Intresseförening in till smygpremiär av filmen som bygger på Sara Lidmans bok Lifsens rot. Målsättningen är att den ska visas på Cannesfestivalen i maj.

Att spela in film på en så skyddsvärd plats som Ersk-Mats ställde höga krav på planering. Förutom kommunens kulturansvariga var personal från länsmuséet inblandade för att försäkra sig om att byggnaderna inte påverkades av exempelvis inspelningsutrustning och att mått och steg togs för att minska risken för bland annat brand.

Med 30 personer framför och bakom kameran räknas produktionen som liten, även budgetmässigt. Produktionen har fått stöd av Svenska Filminstitutet och Film Västernorrland. Filmen har producerats av produktionsbolaget Doppelganger med producent Kjell Åhlund och för regin står Inga Kempe.

Handlingen i Själakon kretsar kring de boende på gården och i fokus står ett barnlöst par och det nyfödda flickebarn som de en dag hittar i skogen. Flickan spelas av Guldbaggenominerade Mia Sparrok och styvmodern av Dramatenskådespelaren Maria Salomaa.

Smygpremiär av filmen Själakon

Tid: Lördag den 7 mars kl. 15.00 och 16.30

Plats: Kölsjölokalen, Kölsjön i norra Hassela

Servering av snittar och bubbel.

Biljetter

Biljetterna till filmvisningen är gratis och kan hämtas på Macken i Hassela och på turistbyrån i Jättendal.

För mer information

Barbro Björklund, kultursamordnare

070-690 89 60, barbro.bjorklund@nordanstig.se