MENY

2020-02-14

Välkommen på föreläsningar om miljö och klimat

Kommunens klimat- och miljöberedning arbetar med en plan för vårt miljöarbete. I inspirationssyfte bjuder vi därför in till ett antal öppna seminarier i februari och mars.

Det är fri entré till alla seminarierna. Vi bjuder på fika.

Vårens öppna föreläsningar

27 februari, 18.30 – 21.00, Kulturstjärnan i Gnarp

Framtidens vatten och avlopp – Tomas Larsson, Mittsverige Vatten och Avfall, berättar om vatten som livsmedel och hur vi kan säkra att framtida generationer har tillgång till friskt vatten.

INSTÄLLT! Nytt datum meddelas senare.
4 mars, 18.30 – 21.00, Hagängsgården i Harmånger

Framtidens innovativa upphandling – Sigrid Petterssén, projektledare Region Gävleborg, håller en inspirationsföreläsning om hur kommunen och det lokala näringslivet kan samverka för att gynna miljön vid upphandlingar.

12 mars, 18.30 – 21.00, Bergsjögården i Bergsjö

Hållbar matproduktion i hållbara ekosystem – Niklas Olsson, biolog och ägare till Ekohuset i Gammelsträng. Niklas berättar om framtidens jordbruk.

Hållbar konsumtion – du, jag och samhället – Lisa Holmberg, äger Ekohuset i Gammelsträng tillsammans med Niklas Olsson. Lisa håller en inspirerande föreläsning om framtidens konsumtion.

17 mars, 18.30 – 21.00, Hagängsgården i Harmånger

Hållbara transporter – Elin Skogens, projektledare på Fossilfritt Gävleborg 2030, pratar om landsbygdens transportmöjligheter.

Foto: Malin Lindell

För mer information

Anna Hesselgren-Heijbel, miljö- och klimatstrateg

0652-362 84, anna.hesselgren-heijbel@nordanstig.se

 

Klimat och miljöseminarier våren 2020