MENY


Håll Nordanstig rent – dags för Skräpplockardagarna

Snart tittar tussilago fram i dikeskanterna och alldeles säkert en hel del annat som inte hör hemma där. Håll Sverige Rent drar snart igång årets skräpplockarkampanj och tillsammans kan vi snygga till runt om i kommunen. I år finns dessutom chans till ett riktigt fint pris – en konsert med Panetoz!

Vi Håller Rent är Sveriges största skräpplockaraktivitet med hundratusentals deltagare varje vår och vi i Nordanstig deltar varje år. Tillsammans gör vi våra närområden finare och visar samtidigt att skräp hör hemma i papperskorgen.

I år finns extra anledning att engagera så många små skräpplockare som möjligt. Under årets Vi Håller Rent-kampanj finns även möjlighet att vinna en härlig fest för er förskola eller skola.

Årets pris är något som alla i kommunen – och framför allt alla de barn som plockat skräp – kan ta del av ; en konsert med Panetoz.

Anmäl din förening, skola eller förskola senast den 15 maj. Skräpplockarmaterial skickas i år direkt till förskolor och skolor.

Copyright: Håll Sverige Rent

Agenda 2030 och nedskräpning

Världens ledare har kommit överens om 17 Globala mål för att senast 2030 avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor i världen, främja fred och rättvisa samt lösa klimatkrisen. Tre av målen handlar om att:

  • Till 2030 minska städernas negativa miljöpåverkan per person, bland annat genom att ägna särskild uppmärksamhet åt luftkvalitet samt hantering av kommunalt och annat avfall.
  • Till 2025 förebygga och avsevärt minska alla slags föroreningar i havet, i synnerhet från landbaserad verksamhet, inklusive marint skräp och tillförsel av näringsämnen.
  • Senast 2030 säkerställa att människor överallt har den information och medvetenhet som behövs för en hållbar utveckling och livsstilar i harmoni med naturen.

För mer information

Anna Hesselgren-Heijbel, miljö- och klimatstrateg

0652-362 84, anna.hesselgren-heijbel@nordanstig.se


Information om Skräpplockardagarna 2020 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.