MENY


Erfaren skolledare tar över som utbildningschef

Thomas Larsson blir ny utbildningschef i Nordanstigs kommun efter Eva Fors som går i pension vid vårterminens slut.

Thomas har en bakgrund som lärare i svenska och historia. Han har 20 års erfarenhet som skolledare både i kommunal och privat verksamhet.

– Jag började i skolan 1966 och man kan säga att jag aldrig kom ur den, säger Thomas Larsson med ett leende.

Gå parallellt med Eva Fors

De senaste åren har Thomas verkat som skolledare inom den privata utbildningskoncernen Academedia. Dessförinnan arbetade han som skolchef i Älvdalens kommun och medverkade till att kommunen fick Lärarförbundets utmärkelse Årets skolförbättrare 2013.

– En bra skola är viktig och kanske särskilt viktig i glesbygdskommuner som vill ha en positiv befolkningsutveckling, säger han.

Lära känna verksamheten

Thomas Larsson har sitt ursprung i Uppsala, men har bott i Stockholm de senaste 20 åren. Han tillträder sin tjänst 1 mars för att under den första tiden arbeta parallellt med Eva Fors. Just nu ligger fokus på att ordna boende i Bergsjö.

Det är för tidigt att göra någon programförklaring, säger Thomas. Först vill han lära känna verksamheten och sina nya medarbetare.

Tillförordnade kommunchefen Kristina Berglund är mycket nöjd över rekryteringen.

– Vi har haft flera duktiga och kvalificerade kandidater. Thomas långa erfarenhet av skolutveckling har lett fram till vårt val av ny utbildningschef och jag tror att han kan bidra till att ta vår skola in i framtiden, säger hon.

Bild på Thomas Larsson är ny utbildningschef.

Thomas Larsson är ny utbildningschef i Nordanstigs kommun.

För mer information

Kristina Berglund, tf. kommunchef
0652-368 22, kristina.berglund@nordanstig.se

Thomas Larsson, tillträdande utbildningschef

070-281 72 83